torsdag 31 juli 2008

Kvartsfinal #4

Gandalf vann stort!


I sista kvartsfinalen står det mellan följande brokiga blandning:

Buffy Summers - vann enkelt i skolgårdsslagsmålet.
Darth Vader - vann stort över de andra onda superskurkarna.Indiana Jones - sparkade rejält med arkeologrumpa.Ellen Ripley - vann överlägset duellen mot Sarah Connor.Granny Weatherwax - svepte lätt undan alla smärre häxor.Nanny Ogg - knäckte ägg och annat motstånd i påskfighten.Vi vet inte varför vi ens bryr oss om att lägga upp själva röstformuläret - det är ju så självklart uppenbart hur det kommer att gå. Granny kommer att vinna en löjligt överväldigande seger och gå vidare till att spöa Cthulhu i finalen. Så! Då var det klart. (Nene är tveksam om finalen förstås...)

12 kommentarer:

Johan the story slayer sa...

Ok… det här är egentligen inte så svårt. Fighten kommer gå till som följer:

Buffy reagerar på att det flyger folk på kvast över Sunnydale och bestämmer sig för att gå ut och undersöka. På vägen möter hon en stilig men lömsk arkeolog i hatt. Och jag menar, vem tusan har hatt i Sunnydale egentligen? Och är det inte ett ockult föremål han släpar på. Nej bäst at göra processen kort med honom. Det kan ju trots allt vara ur den där förbenade arken som häxorna kommit. I skuggorna står en filur med svåra andningsproblem och skrockar förnöjt i sin svarta mantel. Men hans glädje blir kort när Ellen Ripley medelst en tuff one liner och ett pulserifle maler ner honom till en hög av slagg mito-chondrier och världens snyggaste hjälm.

Buffy har däremot äntligen gjort sin hemläxa och vet hur illa det går med Slayer-backup (jag menar, efter Faith skulle jag knappast lita på någon som hjälpte till att kväsa ondskan i Sunnydale) och skickar Ripley tillbaka in i kryosömn, i alla fall till nästa film kan tänkas komma…

Så var var vi då? Jo just ja, häxorna… Dom har vackert landat på kyrkogården som sig bör och diskuterar var man finner det bästa gravmöglet, till Grannys recept på Mrs Colon's Genyooin Klatchian Curry" när ett hus plötsligt faller från skyn och mosar dem båda två.

Något förvirrad över att ha fått extern hjälp av okänd makt rycker Buffy på axlarna och tar Toto under armen och beger sig ner längs "The yellow brick road" sjungandes på Somewhere over the rainbow.

- The End –

Anonym sa...

Med Granny som The Wicked Witch of the West då eller?

Jag är helt med på arkeolog-kultföremål-processen kort-resonemanget!

lazy sa...

Cats are like witches. They don't fight to kill but to win. There is a difference. There's no point in killing an opponent. That way, they won't know they have lost, and to be a real winner you have to have an opponent who is beaten and knows it. There is no triumph over a corpse, but a beaten opponent, who will remain beaten every day of the remainder of their sad and wretched live, is something to treasure.


'The trouble with Esme is that she don't know how to lose. She's never had much practise'


'Oh dear', thought Magrat. 'I hope she hasn't happened to someone'.


Granny slapped her hands together like the crack of doom.
'Right! Let's do some good!' she said, to the universe at large.


Åkej, gettit? Granny vinner. Småbarnen till "motståndare" ska ge upp, och buga för häxor när de träffar dem på bygatan.

Tomb sa...

Riply vinner. För där Riply finns.. Där finns det xenomorpher.. Och xenomorpher vinner alltid.

Lindorm sa...

Xenomorf xenoschmorf. Om Ripley ska slå sig igenom horder av aliens för att komma till fajten är hon lagom mör när hon dyker upp. Dessutom har hon blivit dominerad av en alien-mamma så att bli satt på plats av en så mycket vassare motståndare som Granny lär inte vara oväntat för henne.

Lina sa...

Buffy. Varför? Därför! Plus att Buffy kommer aldrig ensam, hennes vänner är alltid bakom henne, including one powerful witch.

Gunnar sa...

Och ett par detaljer är enkla, Buffy är för ung för Indy, så han hamnar så snabbt han kan i säng med Ripley. Och så är de ute ur fajten... (jag vet att man kan ifrågasätta hur hon skulle falla för arkeologen, men alla kvinnor faller för honom)

Häxorna ser ingen vits att fajtas, utan tar istället och sätter sig och ser på och dricker te. Hmm... Nanny Ogg nyper nog Indy i rumpan också, och tjuvtittar på hans och Ripleysaktiviteter och kommer med komentarer. Medan Granny choachar Buffy och säkert gnäller på Giles.

Men det svåra var vem som vinner av de två som står kvar och slåss.
Där blir det frågan om vapen, Buffy drar fram en påle, Darth drar fram ett lasersvärd, så länge jämn match. Buffy utökar till sin fåniga yxmojänig, Darth tar till Dödsstjärnan... och vinnare är Vader.

Eller så är jag bara påverkad av att varit på Star Wars-utställningen i Övik under sommaren :-)

Sannabell sa...

Den där bilden på Granny, finns den att få tag på någonstans? Köpa som plansch eller vykort eller nåt? Skulle behöva den i en större variant.

Sannabell sa...

?

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Bilden på Granny är hämtad från L-Space: http://www.lspace.org/books/whos-who/esme.html Den verkar vara tecknad av Paul Kidby, och kanske finns att köpa i någon form på hans hemsida, http://www.paulkidby.com/ ? Det finns en merchandise-sida på L-space också: http://www.lspace.org/merchandise/art.html

Sannabell sa...

Ska kolla upp det :-) Tack så mycket