lördag 2 augusti 2008

Pride kapitel 5

Vi hoppas att ni som är på plats har riktigt kul på Pride-paraden idag! Vi avslutar regnbågsveckan med ett sorts queert uppsamlingsheat utan övergripande tema...

Till att börja med tipsar vi om några novellantologier som tyvärr har gått ur tryck - men är värda att söka på bibliotek eller antikvariat! Bending the landscape finns i tre volymer: science fiction, fantasy och skräck.

Joe Haldeman: The forever war.
Skildrar en framtid där homosexualitet är den lagstadgade och orubbliga normen - till att börja med för att begränsa befolkningsexplosionen. Den relaterade novellen A separate war behandlar svårigheten att leva som heterosexuell i ett sådant samhälle.Poppy Z Brite: Exquisite corpse.
Okej, Brite kanske har varit med på varenda lista hittills, men det har liksom sina anledningar... Exquisite corpse faller inom den ganska smala kategorin 'kannibalistisk bögporr med nekrofili'. Och heta New Orleans-miljöer, förstås.
Diana Gabaldon: Lord John-böckerna.
Gulligare, men samtidigt en realistisk skildring av svårigheten i att vara homosexuell i 1750-talets England. Lord John Grey är dessutom en officer och en gentleman, och skäms inte för vad han är fastän han måste hålla det fullständigt hemligt.Jeanette Winterson: The stone gods.
Ett rymdskepp är på väg mot Planet Blue, som kanske kan bli den ytterligt förtappade mänsklighetens oförtjänta räddning. Billie är med på resan för att hon tvingats i exil, och hon förväntar sig inte att falla för skeppets kvinnliga sexrobot - eller att kärleken ska vara besvarad, eller att kärleken ska vara som den är. En vacker och desperat hoppfull dystopi. Läs för övrigt allt av Jeanette Winterson.


/Karin & Lisa

Inga kommentarer: