torsdag 14 augusti 2008

Cthulhu fhtagn!

Med Granny ute ur leken blev det ju en extremt enkel match för Cthulhu. Vi firar The Dread Great Old One med en post i hans (dess?) ära.
Att vi har gjort det förr - Lovecraftiana här och Cthulhueska spel här - visar ju bara hur hängivna kultister vi är. Och att det finns mycket mer att tillägga visar att vi inte är ensamma.

Man börjar naturligtvis med att läsa herr Howard Phillips Lovecraft himself, på engelska eller svenska. Särskilt kan vi rekommendera den jättefina och omfattande utgåvan Necronomicon: The H. P. Lovecraft Collection.
Och man ska definitivt se H. P. Lovecraft Historical Societys fantastiska filmatisering av novellen The Call of Cthulhu, och lyssna på deras radiodramatisering av At the Mountains of Madness och musikalen (!) A Shoggoth on the Roof.

När man sedan är en hängiven/galen lärjunge till De Gamla Gudarna så finns det en massa rekvisita man kommer att vilja ha. En massa t-shirts till exempel:
Bilderna kommer från ovan nämnda HPLHS. Som sagt, we're not alone out there... Ludo Fore Putavimus.

När man sedan behöver mer har vi t ex muggar (he likes coffee exceedingly), shotsglas (med texten Suck Your Soul), dekaler (Heja Miskatonic U!), med mera... kom in och se, om ni törs...

Mer Lovecraftiana att lägga till sedan förra posten inkluderar:
The Atrocity Archives av Charles Stross: Ockulta MI5 jagar tentakler under döende himlar. Computational demonology for dummies.
Människohamn av John Ajvide Lindqvist: Djupt under havet finns Något som inte tycker om oss.
Move Under Ground av Nick Mamatas: Cthulhu vs Jack Kerouac!
Dimman av Stephen King: vad är det obeskrivbara som döljer sig bland dimmorna i den lilla kuststaden i New England?
Fall of Cthulhu 1 & 2: En farbrors kryptiska efterlämnade anteckningar, you know the rest!
För att inte glömma tentaklerna i Hellboy-filmen, nu när vi längtar efter tvåan.

Jag räknar kallt med att kultisterna därute kommer att påminna om allt jag i ett anfall av sanity loss har glömt att nämna.

Och med utsikten att stjärnorna nu kommer att stå rätt och månen badas i blod så känns det litet tryggt att man har katt.

That is not dead which can eternal lie.
And with strange æons even death may die.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn


Dr Karin Armitage

2 kommentarer:

Urrk sa...

Buuuuh, det var fel som vann...eh de där tentaklerna har jag inte lagt märke till innan...urp!

Magister sa...

Textkvaliteten i Gollancz Necronomicon är inte den bästa. Skaffa istället den envolymsutgåva av ALLA Lovecrafts noveller (utom spökskriverierna) som Barnes & Noble ska släppa senare i höst. Den blir dessutom billigare!