tisdag 19 augusti 2008

Filmnyheter, rykten, hädelser

Som om det inte räckte med Watchmen (nej, det räcker självklart inte! Och det dröjer för länge!) så ska det också bli film av The Spirit, Will Eisners klassiska noir-serie - regisserad av Frank Miller! Ser väldigt snyggt ut! Avvaktande optimism...
Avvaktande lyckorus inför nyheten att Tim Burton ska göra Alice i Underlandet!! För att inte tala om ryktena om att Johnny Depp ska spela The Mad Hatter?! Eeek!
Och det håller på och ska bli spelfilm av Tintin! Med Andy Serkis som Kapten Haddock! Tintin lär ska spelas av Thomas Sangster - Ralph Fiennes trumspelande son i Love Actually, som tydligen även varit med i Doctor Who. Men... ser han inte väldigt ung ut?
När vi hade hittat detta hittade vi också att Tintin har filmatiserats förr: det kom två franska spelfilmer på 60-talet. De verkar jättegulliga!
Och nu för litet mer skrämmande rykten. Remakes. Befängda, får-inte-vara-sanna, borde-vara-olagligt rykten om remakes.
1. Rocky Horror Picture Show.
Nej. Nej, nej, nej. Och av MTV dessutom. Hädelse! Fram med laserpistolerna! *PEW PEW PEW*
2. Bill & Ted's Excellent Adventure.
No way, dude! No. Way.
3. Blade Runner.
Well, producenterna Derek Anderson och Victor Kubicek har köpt rättigheterna till Philip K Dicks samlade verk. Så det skulle inte alls vara en remake av Blade Runner, utan en filmatisering av Do Androids Dream Of Electric Sheep. Shyeah right. *PEW PEW PEW* (Källa: SFX nr 172.)
Edit: 4. The A-Team.
Framflyttat till nutid. Bruce Willis som Hannibal. Woody Harrelson som Murdock. NEJ! FEL! *slår ner dem och hoppar på dem*
Dessutom blir det en remake på Death Race 2000, men av nån anledning heter den bara Death Race? :-p Av trailern att döma har de bara gjort GTA av alltihop och råkat det mesta av samhällskritiken? Jag hade väntat mig att loppet skulle komma som reality-tv nån gång snart... men jag borde kanske ha väntat mig det här också.

Anfäkta och anamma!
/Kapten Karin

2 kommentarer:

Staffan sa...

Tja, det var ett bra tag sedan (15 år eller så) jag läste Do Androids Dream of Electric Sheep, men jag vill minnas att den inte hade särskilt mycket gemensamt med Blade Runner, mer än att huvudpersonen var pseudosnut som dödade förrymda replikanter, och att han eventuellt var en själv. Så länge de undviker referenser till själva Blade Runner-filmen så skulle det teoretiskt sett kunna bli hädelsefritt.

Men en remake på RHPS? INTE! Det enda som eventuellt skulle kunna motivera något sådant skulle vara om de får Tony Head att ställa upp som Frank-N-Furter.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Oh Giles! The Earth rotates backwards and the skies turn orange! :-D