lördag 30 augusti 2008

Dags för de små grå cellerna.

Den stolta eran Who would win in a fight är över, men Bloggers poll-verktyg finns kvar! Massor av roliga möjligheter presenterar sig. Vi börjar med en utmaning till våra deckare.

Fallet: Den mördade hittas i ett låst rum. Rummet kan inte öppnas utifrån. Dessutom hade den mördade ett vattentätt alibi för mordkvällen. Nu frågar vi oss - vem kan lösa den här kluriga gåtan först?

FBI Special Agent Dale Cooper.
Han löste mordet på Laura Palmer. Eller... på sätt och vis i alla fall? Och så har han den där zen-grejen på gång. Ge honom en kopp kaffe och en bit paj så är han redo att hitta de märkligaste förklaringar.

FBI Agent Fox Mulder.
Aliens, konspirationer, aliens, monster, aliens och övernaturliga brottslingar - Mulder brukar avslöja de flesta hemligheter och konspirationer. Och aliens.


Dirk Gently, P. I.
Dirk är en holistisk detektiv - han löser hela fallet, hittar hela katten och skickar hela räkningen. Men han tar inte betalt för att rädda mänskligheten från utplåning; däremot tar han betalt för "Detecting and triangulating the vectors of interconnectedness of all things."

Angel Investigations, Inc.
They help the helpless.


DCI Jack Spratt.
Har löst mordet på Humpty Dumpty, jagat psykopaten The Gingerbread Man, knäckt björnars grötsmugglingsligor, och rår inte alls för att han råkar döda jättar emellanåt eller att det växer en enorm bönstängel i hans trädgård.


Den första frågan måste väl bli - hur hittade de liket om rummet inte kan öppnas utifrån?? Denna och andra frågor lämnar vi åt er att klura över och sen lägga en röst!

Inga kommentarer: