tisdag 2 september 2008

Krocket?

Vad skulle vi göra utan sidan Bizarre and Unique Holidays? Om det inte vore för den skulle vi ju inte veta att det idag, 2 september, är National Beheading Day! Men... det är väl inte särskilt snällt egentligen? Vänta... gah! Kanaliserar Hjärter Dam! OFF WITH THEIR HEADS!
Den huvudlöse ryttaren i Sleepy Hollow - han var väl en ganska trevlig prick egentligen? Och vem gillar inte Nearly Headless Nick (okej, han är bara nearly headless, men de försökte iallafall hugga huvudet av honom...)?

Harry Dresdens Bob är ju inte halshuggen själv, men han bor i en dödskalle som måste ha skilts från en kropp vid något tillfälle. Halshuggning är också, som alla förhoppningsvis vet, ett mycket behändigt sätt att ta kål på såväl vampyrer som zombies. Och i början av Mästaren och Margarita är det väl någon som blir halshuggen av en spårvagn?

Hmm... låt se... Franska revolutionen! Då högg de huvudena av adelsmännen som limpskivor! Blackadder var där en sväng har jag för mig, och Doktorn, och jag måste ju nämna Röda Nejlikan och A Tale of Two Cities.
Sen har både Anji och jag en klar, mycket suddig minnesbild ur någon film där ett huvud huggs av och rullar iväg medan det grälar irriterat på den som högg av det. Är det ur Frighteners? Labyrinth? Hjälp, gentle readers! Lägg också hjärna gärna till i kommentarerna vilka viktiga rullande huvuden jag missat för övrigt - nu har jag krocket att spela, jag menar böcker att ställa upp i hyllorna.

/Drottning Karin

4 kommentarer:

Urrk sa...

I Aguirre - Guds Vrede var det en soldat som satt och räknade när han fick huvudet avhugget. Det rullade iväg och räknade förvånat färdigt.
Min favorit är när Vivian, i The Young Ones, åker tåg "Do not lean out of window! I wonder why?" :D

Erika sa...

Jag är ganska säker på att i Idle Hands är det en zombie-slacker vars huvud ramlar av hela tiden så han får sätta tillbaks det igen med gaffatejp eller vad han nu hittar.

Lina sa...

Mm, jag tänker på Baron Münchausers äventyr, eller vad den hette. Robin Williams och ngn känd dam var huvuden utan kropp, gigantiska, på ngn planet..

Slav af SF-Bokhandeln i GBG sa...

Röde Orm såklart! När Orm slåss på Harald Blåtands julgille om smycket han fick av araben Almansur! Där hugger han till slut huvudet av motståndaren så det studsar längs långbordet och slutligen ner i en mjödtunna. Det skrattade alla gott åt, sedan fortsatte festligheterna..
:D Vikingatiden, den gamla goda tiden det!