lördag 6 september 2008

Förrädarnas förrädare

Så, Agent Cooper löste fallet galant och när när han slagit sig ner med en kopp kaffe och en bit paj kommer Mulder inrusande med andan i halsen och trenchcoaten flaxande. Dock för sent...

Men ponera nu att du befinner dig i en känslig situation, en situation där du behöver kunna lita på alla som finns runt dig. Vilken av följande skulle du INTE vilja ha med dig då? Vem skulle förråda dig på värst sätt?

Gaius Baltar-
Sålde ut människorna till brödrostarna för ett kjoltyg och makt. Miljoner liv på sitt skakiga samvete.Boromir av Gondor-
Så full av sig själv och sitt folk att han är villig att förråda sina vänner för bling och äventyrar världens överlevnad.Lando Calrissian-
joined the dark side. Temporarily. Dubbelt opålitlig alltså, vänder slängkappan efter vinden.Hoggle-
Den otäcke lille gnomen från Labyrinth väntar inte tills du har vänt dig om, han förråder dig utan att blinka! Om du sitter fast i en labyrint ska du inte förlita dig på den här gynnaren.


Det finns naturligtvis många fler förrädare och om ni tycker att någon annan varit värre så låt oss veta!
/Nene Ankarström

7 kommentarer:

Johan sa...

Men… Hoggle är ju inte en otäck gnom. Han är ju bara feg. Och dessutom. Om min evil overlord var David Bowie med den där frisyren hade han kunnat få mig att göra vad som helst. Inklusive ge söta flickor förgiftade persikor.

Så beskyll inte stackarn för att vara en förrädare inte. Gå nu genast in i labyrinten och be om ursäkt. Men skriv för bövelen inte på the friggin walkawalka.

/Johoggle Gambleputty

Glömd sa...

Gaius Baltar är ju en tvättäkta förrädare. Dessutom så balanserar han på gränsen till nervsammanbrott och har messiaskomplex. Plus att han har en cylon som låtsaskompis.

Anonym sa...

Jag tycker att Hoggle är otäck! Det tyckte jag redan då. Komma här och utge sig för att vara polare och sen bara... nej, det går inte för sig. Om jag är i en labyrint vill jag inte ha honom med mig.

Fast Gaius är värst, utan tvekan! Och han är värst när han är en cylons låtsaskompis!

Urrk sa...

Stackars Hogwart, eh Hoggle, en missförstånd krake som bara försöker överleva på ett livsfarligt ställe. Han är inte alls ondskefull utan bara ”street smart” i en galen värld. Trots att han riskerar att bli ”Prince of eternal stench” hjälper han ändå sina vänner. ”Otäck”, jag protestera å det grövsta! Grima Ormstung, där har vi en förrädare av stora mått som inte ens drar sig för att förråda en rättfärdig kung, jag häpnar!

Gunnar sa...

Lätt, Hoggel är ju både ful och otrevlig, så klart att det är han man inte vill ha på sin sida.

De andra kan ju i alla fall vara treliga en stund (tror jag, jag har ingen koll på Baltar)

Urrk sa...

Tja, fast det är kanske bra att ha en otäck sidekick. För att skrämma bort dörrförsäljare och otäcka insekter menar jag.
Förresten, finns det inte några kvinnliga backstabbers? Kommer inte på någon så här direkt men de måste väl finnas därute?

Lindorm sa...

Ormstunga är så uppenbart en ful fisk, det är inte smickrande för kungen att han inte såg igenom det från början...

Och kvinnliga backstabbers, vad sägs om Cercei från Song of Ice and Fire?