lördag 22 mars 2008

Something wicked this way comes...

Nanny Ogg sopade banan med motståndet - så nu är arenan klar för nästa fight. De har varit på Blåkulla och laddat upp: trollspöna är putsade, hattarna är stärkta och kvastarna är trimmade.

Who would win in a fight?

"It could be witches
Some evil witches,
Which is ridiculous 'cause witches, they were persecuted, Wicca good and love the earth and women power, and I’ll be over here."
(Once more with feeling)


I pentagrammets första hörn: Granny Weatherwax.
Granny Weatherwax skrämmer små barn och stora troll på Skivvärlden, genom stolthet, headology, en spetsig hatt och lite praktisk magi när det kniper. Om ni inte tycker att detta låter imponerande behöver ni läsa fler böcker om Granny.


I andra hörnet: The wicked witch of the West.
Hon är grön och hon har en armé av flygande apor. Vi har i och för sig bara partiska påståenden (av the "good" witch of the North) om att hon är ond, men hon får berätta sin egen historia i Wicked.I tredje hörnet: Morgan LeFay.
Hon förförde Merlin himself, lärde sig allt han kunde och låste in honom i ett träd (möjligen en sten). Och sen har vi den där lilla businessen med Arthur och Mordred... Beroende på vem man lyssnar på föralldel; filmen eller boken eller boken eller boken eller andra källor...

I fjärde hörnet: Minerva McGonagall.
Head of Gryffindor House och en jäkel med trollspöet - duckar inte för en duell. Kan förvandla sig till en katt med glasögonen kvar på plats och lär de oregerliga unga trollkarlarna och häxorna transfiguration med tålamod och stränghet.I femte hörnet: Willow Rosenberg.
Från datornörd till maginörd till mäktig häxa till ond till mäktigare häxa, och numera kan hon flyga också. "I'm talking! Don't interrupt me! Insignificant man. I am Willow. I am death. If you dare defy me, I will call down my fury, exact fresh vengeance, and make your worst fears come true. Okay?"
Och på avbytarbänken, Karin och Nene som spetsar hattarna ivrigt och vill vara med och leka.

7 kommentarer:

Tomb sa...

Jag röstade på Willow. Mest för att ni har ju faktiskt en bild på WICKED Willow. Som sliter av skinnet på sina motståndare.

Anonym sa...

Jag tror att det kommer bli en mycket jämn kamp mellan Granny Weatherwax och Morgan LeFay, men att till sist lurar Granny henne på något sätt... De andra räknar jag bort direkt, chanslösa.

Jibril sa...

Willow! Willow! *iförd pompoms skrikandes en hejarramsa* Jag vill itne bli skinnflådd...o.0

Urrk sa...

Mmm, håller med d-m. Tror att Granny drar det längsta strået

Anonym sa...

Västerhäxan, helt klart. Hon har ju en arme av bevingade apor! Fast hon är rädd för mörkret så är hon så elak, att hon för länge sedan slutade blöda. Hon är uttorkad p g a ondska, det tycker jag smäller högt.

ecthelion sa...

fy för alla buffy nördar...
Morgan LeFay är det uppenbara bara valet, hon kunde besegra merlin som i vissa legender är son till en demon i andra till satan själv. jag har svårt att se hur någon av de andra häxorna skulle råpå merlin

Glömd sa...

Håller med. Morgan LeFay sopar lätt de andra sagofigurerna.

Ingår inte Magica de Hex i sortimentet? =) Hon är nog min favorithäxa, lika snygg som Kajsa Anka men mycket coolare. Hon är däremot ingen match för Morgan LeFay...