måndag 17 mars 2008

Sláinte!

Det är Saint Patrick's Day! Och vi firar med att lista några favoritirländare!

Bram Stoker, författaren till bland annat vampyrernas vampyr, Dracula. Det finns även en novellsamling på svenska, Domarens hus och andra noveller.

Cassidy, pastor Jesse Custers hårtslående, hårtdrickande vampyrpolare i Preacher.

Angel, en annan vampyr som var irländare från början (även om David Boreanaz inte är irländare...). Ni har väl inte missat att säsong 6 finns som comic?!Bernard Black, bokhandlare extraordinaire i Black Books är en alldeles underbar irländare! Han viftar ut kunder med kvast, talar om för kunder att böcker är fruktansvärda men korta och att det därför är kortvarigt lidande. Han kommer garanterat att fira St Patrick's Day. (Vi har aldrig Black Books i lager för det är alltid någon i personalen som köper den så fort den kommer in, men den går att beställa.)

Captain Holly Short, fältagent i LEPrecon och omväxlande fiende/allierad till brottsgeniet Artemis Fowl.

Mad Sweeney, en något mer oborstad leprechaun i American Gods.

Och tja, hela Tír na nÓg och allting Sídhe och så i allmänhet förstås (även om vi redan har gjort en lista med faerieböcker)...

Karin vill även ha med Conchobar fastän vi inte har tv-serien av Witchblade - eller ens den ursprungliga tecknade serien. Bara mangan och animen.../Sinéad Nic Charthaigh och Caitlín Nic an t-Saoir (Irish Name Generator!)

4 kommentarer:

Urrk sa...

Hur var det nu? Är inte John Constantine Irländare? I så fall tror jag att jag skall fira dagen med att plocka fram mina gamla Hellblazeralbum :)
/Colmán Mac Conchobhar

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Hmm, är han inte cockney? *wikipediar* Aha, nej, han är Liverpudlian...
/Sinéad

Urrk sa...

Asch! Ja, ja, jag fick mig i alla fall ett coolt namn dagen till ära :)
/Colmán

Magister sa...

Och vart tog Lord Dunsany vägen? Fantasypionjär, brittisk mästare i schack och pistolskytte, skrev sina böcker med gåspenna sittande på en gammal hatt...