tisdag 22 juli 2008

Fruntimmer

Dagens nördlista har tema Fruntimmersveckan! Gärna jordgubbstårta men först en rejäl bok ... eller film.

18 juli: Fredrik.
Frederick Charles Krueger. Somna inte kids.
One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.

Tur att det kommer massa tjejer sen, för att ta kål på honom...

19 juli: Sara.
Som till exempel Sarah Connor. Nuff said.
20 juli: Margareta.
Varför bara en Margareta? På nyhetshyllan hittar vi The Margarets av Sheri S. Tepper. Margaret växer upp på Mars och bekämpar ensamheten genom att umgås med låtsaskompisar som är som kloner av henne själv. Många år senare håller mänskligheten på att gå under, och Margaret måste samla ihop alla Margaretorna igen.21 juli: Johanna.
Joanna Rubin Dranger har tidigare bland annat ritat och skrivit Fröken Livrädd och kärleken och Fröken Märkvärdig och karriären. Lyckostpulvret och andra sedelärande berättelser fortsätter i samma stil med svartvita tuschteckningar och svart humor. Innehåller bland annat berättelserna "Rapport från världens mest jämställda land" och "Women artists in the 20th & 21st century".


22 juli: Magdalena.
Madeline Kahn, frekvent femme fatale i Mel Brooks filmer - bland annat Blazing saddles och Young Frankenstein ("Fron-kon-steen!").23 juli: Emma.
Här hade jag velat pusha för en favoritförfattare: Emma Bull. Men vi har inget inne av henne just nu... Men i vinter kommer Territory i pocket - mäktiga dark magics i västernmiljö, och inte vilken västernmiljö som helst: Tombstone! Visste ni att Wyatt Earp var en warlock? Antihjälten no. 1, Doc Holliday, är självklart också med.

Men för att nämna något vi faktiskt har inne: den söta mangan Emma av Kaoru Mori handlar om den omöjliga kärleken mellan pigan Emma och den välbärgade William i det viktorianska England.


24 juli: Kristina.
Christine: hon är stor, hon är röd och hon är ond. Och hon har mycket bra musiksmak. En mordisk Plymouth Fury 1958 som hämnas, besätter och skrämmer dig i så väl bok som film.

/Cap'n Karin (2 augusti)

Inga kommentarer: