måndag 28 juli 2008

Pride kapitel 2: Equal opportunities!

Dagens regnbågstema kallar vi "Equal opportunity seducers".

Captain Jack Harkness.
Ja, det här är mästerförföraren och universumsbetäckaren (härad är för små ytor för den här mannen) från Torchwood (spin-off-serien på Doctor Who). Han kan inte ta i hand utan att lägga till ett förföriskt leende, han älskar män, kvinnor och utomjordingar med samma glöd. Och han kan inte dö. *lyrisk suck* Det finns inget med honom vi skulle vilja ändra på. Mer Jack till universum!

Robin Goodfellow.
Jodå, Pucken själv. Han är med i de mycket trevliga och mörka urban fantasy-böckerna om Cal & Niko av Rob Thurman, och hans strategi är ungefär "om det rör sig, förför det." Han är dessutom ganska kick-ass, mycket mer välklädd än på bilden här, och olyckligt förälskad i en demondödande ninja.
Bland vampyrer verkar det vara väldigt populärt med en omväxlande kost. Till exempel:

Henry Fitzroy.
Från Tanya Huffs Blood-böcker. Bilden är på den historiske Henry - jag kan ju inte ta en bild från TV-serien, för där har de skurkarna censurerat bort Henrys underbara pojkvän Tony. Men Tony har å andra sidan en egen serie böcker, Darkest Night.Lord Byron.
Som ju var vampyr, som man kan läsa om i The Vampyre - The secret history of Lord Byron. Hade stor aptit för vackra pojkar och flickor, för att inte tala om en ryktbarhet som satte hela världen i gungning. Kvinnor förfasade sig och svimmade. Män fläktade sig och önskade onämnbara saker.


Nothing.
Bitter ung man som upptäcker sin törst efter blod i den utmärkta, sexiga, blodiga Lost Souls av Poppy Z. Brite. Blod är, som alla vet, könlöst och kommer i förtjusande förpackningar av alla de slag.
Kommer ni på fler?


/Nene Harkness & Karin, lady Byron (hope springs eternal)

1 kommentar:

Anonym sa...

På rak arm kan jag bara komma på Jacqueline Careys Phèdré nó Delauny från Kushiel-serien. Hon blir kär i, och förför, både män och kvinnor, både i "tjänst" och privat.