tisdag 29 juli 2008

Pride kapitel 3: Leve kärleken!

Dags för nästa regnbågsfärgade ämne. Som en motvikt till de inte direkt monogama grabbarna i kapitel 2 (var är förresten de kvinnliga equal opportunity-förförarna?) presenterar vi: våra favoritpar!

Willow & Tara.
I Buffy, från säsong fyra. Kärlek mellan två mäktiga häxor - inte konstigt att det slår magiska gnistor om dem... De gav serien en efterlängtad omväxling när det gällde huvudpersonernas relationer. Att sen den första kyssen var så otroligt tjusigt gjord försämrade inte upplevelsen!


Richard & Alec.
Stans skickligaste svärdskämpe och en dekadent ung adelsman på rymmen - och äkta kärlek. Det är alltså läget i
Swordspoint. I början av uppföljaren The privilege of the sword håller Alec hov som den ännu mer dekadente "Mad Duke" och Richard finns ingenstans att se. Men vänta bara...

Ellen Kushner har även, tillsammans med sin fru Delia Sherman, skrivit The fall of the kings. Favoritparet i den boken heter Basil och Theron: en universitetslärare och en dekadent ung
adelsman. Vad är det med de dekadenta vackra unga männen?... :)

Zack & Trevor.
I Drawing Blood av Poppy Z. Brite. Till att börja med passar Zack in i kategorin "equal opportunity seducers," men sedan träffar han Trevor. Att de träffas i ett våldsamt hemsökt hus, att Zack är jagad av polisen och att Trevor är mentalt fucked up på gränsen till vansinne - det är sånt man överkommer med kärlek. Och sex.


Dirk & Whuskery.
Två salta pirater, fordom skådespelare och kaffeförsäljare, som delar koj ombord på piratskeppet The Unwelcome Stranger i böckerna om Piratica, havens skräck!


Katchoo & Francine.
Dessa damer från Strangers in Paradise har en stormig historia bakom sig. Katchoo har levt rövare som yngre, Francine funderat på vem hon är, vem hon gillar och hur hon vill leva livet. På den gropiga vägen har alla varianter av förhållanden betats av./Karin & Nene (tihi) (schh!) (tja, vi är ju fairies iallafall)

1 kommentar:

Erika sa...

Ett fint kärlekspar ni missade är ju Foxglove och Hazel i the Sandman (samt i både Death; time of your life och Death; high cost of living). Jag älskar sekvensen när Hazel berättar att hon råkat bli gravid, och Foxglove's reaktion. :-)