torsdag 5 juni 2008

School's out for summer!

Do not underestimate the power of the dark side. Darth vann stort.

Nästa fight är inspirerad av horderna av studenter som sjunger omkring på gatorna härutanför. Vi samlar alltså ihop ett gäng studenter som nu ska få slåss för sin skolas ära. Eller, rättare sagt, för sina liv.

Buffy Summers.
Buffy the Vampire Slayer - säsong 1-7 och säsong 8.
Harry Potter.
Harry Potter-böckerna och -filmerna.


Light Yagami.
Death Note - mangan, animen och spelfilmen.


Ichigo Kurosaki.
Bleach - mangan och animen.


Bart Simpson.
The Simpsons.Det får räcka så, det känns som att vi haft litet för många slagskämpar i kamperna på sistone? Men denna vecka inför vi å andra sidan The Write-In Vote! Dvs, skriv i kommentarerna vem vi har missat och rösta på dem i kommentarerna så räknar vi med det. (Max en anonym röst per write-in. Hitta på alter-egon, people!) (Anledningen till att Cap'n Karin inför detta är naturligtvis att hon har en egen write-in-kandidat. I am the captain of this here boat, after all.)

Och vi kan redan höra er nämna Xavier Institute for Higher Learning, South Park Elementary eller Shiroiwa Junior High. Men hela skolor som kollektiv kommer kanske i en senare fight... Till skolstarten kanske? Nästa vecka blir det iallafall lärarna som drar på sig knogjärnen. Lämna nomineringar i kommentarerna!

/Karin, fil. mag., fil. mag.

9 kommentarer:

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Jag röstar på Buffy. (Surprise, surprise...) Både Light och Ichigo har ju en eller annan form av dödsgud till hjälp, men sånt klarar Buffy av med influensa... Bart kanske klår Light iofs: en slangbellasten i plytet medan Light funderar ut sin intrikata sinistra plan.

Min write-in-kandidat: Wade Walker, also known as Cry-Baby. Klart tuffaste killen i plugget. :)

/Karin

You can call me Al sa...

Trots att jag är en gammal X-Men-fantast och kan tänka mig många elever därifrån som skulle platsa på listan, måste jag nog rösta på Buffy. Hon har visserligen sina scoobies till hjälp, men det mesta gör hon ju ändå helt själv.

Glömd sa...

Barnprogrammens kamp? Aldrig att Buffy skulle vinna, aldrig!

Staffan sa...

Mangafigurerna har jag ingen koll på, vilket reducerar det hela till Buffy, Harry, och Bart.

Bart spelar ju inte i samma liga som Buffy och Harry, så han går bort. Alltså: Buffy vs Harry.

Harry Potter är ju inte, i sig, så jämrans tuff. Det mesta han lyckas med gör han p g a sina vänner, eller i vissa fall t o m fiender. Visst, Buffy har också en rätt bra supportstruktur, men hon är även badass på egna meriter (som t ex avslutningen på säsong 2).

Så min röst faller i det här fallet på Buffy.

Lina sa...

Buffy. Buffy? Buffy! Doh.

Tomb sa...

Jag röstar på.... Luna Lovegood! Världens coolaste student.

Snöfrid sa...

Jag röstar som majoriteten (för en gångs skull ^^) på Buffy!

Gunnar sa...

Enkel match för Buffy, ett par okända nobodys (dvs mangafigurerna som jag saknar koll på), en liten warlockpojke och Bart... Lustigt att tänka sig fajt mellan Bart och Buffy :-)

Och write in _ Godai från Maison Ikkuko (som självklart skulle få pisk). Kitty Pride var också en tanke, men Josh Whedon har sagt att han skrivti Buffy baserad på Kitty, så det kan ses som en röst på henne också

Jörgen sa...

Cartman! Kolla in det här klippet: http://www.videosift.com/video/Cartmans-Chili-Con-Carnival