torsdag 12 juni 2008

School's out for summer! Pt. 2

Buffy kicks ass, förstås. Det känns nästan som att vi skänkte henne segern... men den här veckan blir det svårare. Lärarna trodde att de skulle få gå på sommarlov nu när alla studenterna sprungit ut - men först måste de slåss!!

Who would win in a fight?

Professor Severus Snape
(Harry Potter)
"I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death -- if you aren't as big a bunch of dunderheads as I usually have to teach."

Professor Charles Xavier
(X-Men)
"Any dream worth having is a dream worth fighting for."Doctor Henry Jones, Sr.
(Indys pappa)
"I find, that if I just sit down to think... The solution presents itself!"
(Det blev något fel med bilden, vi ber om ursäkt.)

Yoda
(Star Wars)
"Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes."

Let the fight begin!

12 kommentarer:

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Gaah! Rickman, Connery eller Stewart?! Mot The Force... Jag gör det inte lätt för mig. Men det får bli... det får bli... Snape. Det är väl bara jag som inte läst The Deathly Hallows så jag spoilar väl föga när jag säger att han är god, vilket gör honom jämställd med de andra tre, men också bitter, vilket ger honom övertaget!

/Karin of Slytherin

Erika sa...

Xavier skulle aldrig kunna telepatisera Yoda, medan Yoda kan force-knuffa Xaviers rullstol till Yokohama. Snape må vara magisk, men han är väl mer smyga-i-skuggorna-och-förgifta, även om han kan använda Sectumsempra (som Yoda kan ducka). Henry Jones SR är bara en vanlig människa trots allt.

Yoda skulle vinna. Men det är en ännu mer hypotetisk fråga än i vanliga fall - det skulle aldrig bli något slagsmål till att börja med. :-) "No need to fight there is..." *gör mystisk handgest*

Urrk sa...

> "No need to fight there is..." *gör mystisk handgest*
Ha, ha, bra gestikulerat!

Glömd sa...

Ja den lilla gröna vätten vinner nog. Han får min röst.

Jibril sa...

Nej! Nej nej!
Jag älskar Snape och lägger min röst på den här garderobs-snällingen.
Men jag misstänker att Yoda är liten och seg. Ser ju sjukt gammal ut så det måste finnas nån anledning till att han överlevt så länge.

Men Snape! FIIIIIIIIIIGHT!

Tomb sa...

Detta var att ge bort vinsten.. ;P

Anonym sa...

You heard the man - stopper death! That'll do the trick.

Dessutom är det för tusan på tiden att den irriterande lille gröne får på nosen. Rejält. Så gammal och kan inte tala rent än. Och om någon säger att han är så gammal att han får lov att tala som han vill så kallar jag det arrogans och det gör mig ännu ilsknare.

Och mystiska handgester funkar bara på "the week of mind", något Snape INTE är.

Snöfrid sa...

Go Snape! Kill 'em all! Ehm... ja... ^^ hehe

Maria sa...

Damn. Jag känner mig alldeles flock-hypnotiserad här, men det bara måste vara Snape. Han är så himla lik Alan Rickman att han bara därför är bäst ;o)

Anonym sa...

Snape må vara min favorit, men Yoda spöar honom lätt. Stackars Snape klarade ju inte ens av Lord Moldypants :/

Gunnar sa...

Min magkänsla sa Jones SR, men jag behövde tänka efter på hur fajten skulle se ut...
Inledningsvis skulle Snape försöka förgifta de andra. Rätt enkelt då de andra är så godhjärtade och dricker en skål för en schysst fajt med Snape.

Genast har Proff X gått ned sig och blivit förgiftad. Han hade kunnat undvika det genom att läsa Snapes tankar, men det är han för god för. Fast inget udda, han brukar väll dö vart femte år eller nått sånt :-p

Snape lyfter på ett ögonbryn över att de andra står upp. Yoda vars mage tål hans egna mat, så lite gift har inte varit någon fara, men nu grabbar han flaskan och häver den. "Strong stuff this is, sleepy Yoda is..." och däckar.

Snape spänner ögon i Henry Jones Sr, samtidigt märker han hur blomman brevid Jones visnar ner av gift. För en man som Jones är inte dum nog att dricka upp en drink given av en motståndare. Istället har han en rapp höger att bjuda tillbaka med. Och Snape är visserligen bra med gifter och med trollspöt, men en skottsk knytnäve har han svårare att hantera.

Vinnare är Henry Jones SR som fortsätter med att ge Potter smisk, utforska resterna av ett par exploderade dödsstjärnor, samt ta över Xaviers skola och förföra Jean Grey Summers.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

gunnar: väl resonerat!

/Nene Connery (in her dreams...)