fredag 27 juni 2008

Bloodfest '08!

Tiny and green Yoda is, but won the fight he did, yes.

Idag blir det fight # 20. Det blir den sista inför kvarts- och semifinalerna och den stora finalen om världsherravälde! Men oroa sig inte, efter fighterna kommer det nya omröstningar, av mer eller mindre blodiga slag. Och den här gången blir det en stor fight, en som vi bara skulle ha vågat så här i midsommartider. Huggtänder ut. Dags för vampyrerna.

Who would win in a fight?

Dracula / Vlad Tepes.
The grandfather of them all. The one and only? Det är vad fighten ska avgöra. Om du inte har läst boken (nu även på svenska!!) ännu så skäms, skäms, den är ett absolut måste. Sedan finns det naturligtvis uppsjöar av filmatiseringar och gästroller - bl a i The Historian och Renfield, Slave of Dracula.Nosferatu.
Skrämmande i originalfilmen och nästan ännu mer i Shadow of the Vampire... På sätt och vis är ju Nosferatu och Dracula de samma men tack vare copyright-lagar får de här slåss om det.

Angel.
Den gode, the champion, den som har en själ. Broodar och lurkar sig genom BtVS, AtS och Angel - After the fall.

Spike.
William the Bloody - den andre som såsmåningom, ibland, har en själ. Är stencool genom BtVS, AtS, Angel - After the fall och snart Spike - After the fall.

Eli.
Vi har haft dilemman förr mellan vem man tror ska vinna fighten och vem man vill gå på picknick med... (kvällstid, i det här fallet.) Om du inte har läst Låt den rätte komma in ännu så skäms, skäms. Bästa skräck som finns på svenska. Och vi längtar ihjäl (hrm) oss efter filmen.
Alucard.
Uråldrig vampyr med stil och blodtörst... som hjälper organisationen Hellsing att skydda människor från vampyrer och andra blodtörstiga odöda.


Lestat.
De flesta av de nuvarande sexiga vampyrerna är nog Lestats och Anne Rices fel. Fast fel förresten, kanske ändamålet helgar medlen ibland...
Jean-Claude.
Blek, vasstandad och varmblodig mot Anita Blake, vampire hunter.
Eric Northman.
En gång viking, nu lokal vampyrsheriff i Sookie Stackhouses Louisiana. Mäktig, cool och med a butt to die for i böckerna; i tv-serien ska han spelas av Alexander Skarsgård...


Henry Fitzroy.
Oäkta son till Henrik VIII, romansförfattare, privatdeckare, rovdjur. Cap'n Karin låter hälsa att ja, hon vet att det har gjorts en tv-serie men att den är fel. I hennes huvud ser Henry mer ut som till vänster här. Böckerna rekommenderas varmt trots nuvarande omslag.

Lord Byron.
Jodå. Läs bara den avslöjande bekännelsen The Vampyre: The Secret History of Lord Byron. Ingen förklaring är så god som en demonisk förklaring.
Ladies, gentlemen, spiny-headed looking creatures, welcome to Bloodfest '08!

8 kommentarer:

Jibril sa...

Mycket bra att välja på.. Dracula sägs ju vara den ultimata vampyren emellanåt.. Hm.. Jag gillar verkligen ondska men jag älskar det ond-goda mer. Angel får min röst. Dels för att han är en seg jävel och dels för att han har tur.
Att han är söt på sitt vampyraktiga sätt spelar ju också in.

men varför, VARFÖR har ni slängt in Eli här?
Eli liten ska ju sitta bredvid mig och kolla på.
Tss.......Eli skulle förövrigt bara slåss om oskar vore inblandad på något sätt.

Anonym sa...

Alucard mot Dracula kan ju bli lite... knepigt. Men jag tror ändå på honom.

Akasha sa...

Alucard så klart!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

He, någon hade redan röstat på Lord Byron, så jag kunde lägga min tröströst på Henry...
Å andra sidan tror jag att Henry och Lord B skulle hit it off? Skulle kanske ursäkta dem från fajten och skicka iväg dem på en dejt?...
/Cap'n

Staffan sa...

Varför är inte Lara Raith, Don Paolo Ortega, eller Mavra med?

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Staffan: Vi kanske återupplivar fighten i höst, specialupplaga med bara Dresden-vampyrer, när Backup kommer? För att få med mig fler i längtandet: Backup är alltså en kortroman med Thomas i huvudrollen!! Illustrerad av Mike Mignola!!!
/Karin

ecthelion sa...

håller med om att dracula vs alucard vore lite knepigt...
i hellsing är ju vlad dock otroligt mycket starkare än i stokers roman. alla som håller jämmna steg med utvecklingen i mangan skulle nog hålla med om att han sopar banan med start fältet. jag har svårt att se lille angel stå emot alla de legioner av ghouls som finns i alucards mage.

den enda jag tror har en chans är lestat. det hade varit jämt lestat hade flugit runt i ljudets hastighet och bränt alucards arme med tankens kraft. men jag tror att de har svårt att ta död på varandra. tillslut hade solen gått upp och av dem båda överlever bara lestat soljuset länge nog for att ta sig till säkerhet

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Cassidy borde ju självklart ha varit med! Han skulle ha kicked most arses...