fredag 30 maj 2008

Time to get evil.

Indiana Jones kicks ass - fortfarande. (Och Nicholas Cage ska uppenbarligen stanna i Wild at heart.)

Den här veckan, kanske för att fira att vi har inne plyschisarna igen, samlar vi ihop våra favoritonda supervillains och släpper dem lösa mot varandra. (Det kan även bero på att voices tell us things.)

Who would win in a fight?

Darth Vader.
Stjärnornas krig.Lex Luthor.
Stålmannen.Voldemort.
Harry Potter.

Sylar.
Heroes.Jokern.
Läderlappen.


Venom.
Spindelmannen.Karin: Kluven mellan Darth och Jokern. Jokern har ju fördelen att inte bara vara ond utan även galen, men Darth har ju the Force (and he could kill you with a tray!)... å andra sidan har han ju tyvärr ett hjärta av guld någonstans långt inne. Så heja Arkham!!

Nene: Oooh, så många bad boys och bara en röst! *fläktar sig* Venom är sjukt cool, äntligen fick Parker den spark i ändan han behövt. Darth har en röst som gärna fått ringa mig en mörk natt. Lex välpolerade huvud går fint ihop med hans statussymboler och makt och pengar är sexigt. Voldemort går bort, han får trots allt stryk av en (gnällig) tonåring. Sylar är slemmigare än vad han är ond, så nej tack. Det får nog bli Jokern trots allt. Jag menar- why be so serious?

Anji: Det är onekligen en fin skara individer vi har att rösta mellan, inte sant? Darth Vader och Joker är både två rakt igenom bland de coolaste 'ondingarna' någonsin (if you ask me I would say they are the good guys). Men, jag ser dem mer som två oerhört missförstådda karlar i sina bästa år (...det kan diskuteras). Voldemort är inte direkt någon favorit från min sida. Venom är onekligen riktigt brutal... Och så har vi Sylar, han är rakt igenom ett psykfall, inte missförstådd utan bara rentav ond. Vem är det då som får min röst? *rullar en T6 tärning* 1-3 så blir det Joker, 4-6 så får Darth Vader min röst. Ser ut som att Joker får min röst! The Joker: "Let's put a smile on that face!"

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Ytterligare en intressant omröstning... fast jag saknar en del namn. Som stålmannens onda fiende Darkside och Venom skulle så enkelt få spö av Doctor Doom.

Lex Luthor hoppas jag få se igen i en omröstning till hösten (för då måste ni väll ha en "Vem borde vara USAs president, Obama, McCain, Luthor eller Cthulhu (trots att Lex redan haft posten))

Och så spinner min hjärna på vilka utanför supersvängen som ni har glömt, som Kejsare Ming, nummer 2, JR Ewing eller mannen som uppfann blå maskara...

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Karin: Cthulhu for president!! Det är ju ingen kamp! :) Why settle for the lesser evil?

Nene: jag anser att mannen bakom halvgenomskinliga vita leggings borde ställas mot killen med den blå maskaran.

Urrk sa...

Jag tror att det är den som är mest ondskefull som vinner. Och vem är då mest ondskefull? Jo, det är den som är den störste imperiebyggaren. Tänk att vara så ondskefull att man bygger ett jätteimperium med så många människor och andra varelser som möjligt för att sedan kunna plåga så många som möjligt. Det är ondskefullt!! Tänk vilken kraft, vilken planläggning! I en fajt mot andra elaka typer gäller det att vara så välplanerad som möjligt.
Så även om Sylar rent intuitivt borde vinna eftersom han ”absorberar” andras krafter drivs han av ganska små motiv och det fungerar inte mot riktig välplanerad ondska. Jokern gillar jag iofsig eftersom hans dåliga vitsar har gjort livet surt för lika många människor som mina egna skämt (hm, kanske därför ingen pratar med mig längre, hallå, nähä) men han är ganska småskalig av sig. Lex Luthor är faktisk en ganska bra kandidat. Han har fattat vad det hela handlar om men han har ändå inte kommit så långt.
Min röst läggs på Vader eftersom han är i särklass den störste imperiebyggaren av dem alla, muhaa, haaa, haa, mffffffhh, pssshhhh!
Vader lives.

Anonym sa...

En av dem har ju en uppenbar fördel gentemot de andra: han är inte jordbunden. Om han verkligen vill business så kan han garantera att han battlestation is fully operational och behöver inte ge sig in i småaktigheter som mano a mano...

Darth vinner och är överlägset coolast!

Tomb sa...

Till nästa gång borde ni ha gudar.. ;) Jag vet en viss obeskrivlig gud som får min röst.

Anyway, jag är besviken att ni inte har med Carnage! Som hade troligen spöat alla där. :D

Tror nog det blir Voldemort som får min röst. För som ni ser är den mycket onda Harry Potter inte med i bilden. Så de andra är rätt körda.

Erika sa...

Darth Vader försöker bygga något stort; ur sin egen synvinkel är han knappast ond. Samma sak tycker jag nog gäller Lex.

Venom ser jag mest som någon slags rovdjur som går på instinkt, det är inte heller ondska.

Sylar har jag ingen aning om vem det är.

Jokern? Han kan döda dig för att det är tisdag. OK, skyll på sinnessjukdom - jag tycker ändå att han är den elakaste elakingen, och dessutom coolast by far. :-)

Erika sa...

Visstja, Voldemort glömde jag var med när jag skrev min motivering... OK, han är ond. Jokern är ändå coolare. Och Jokern har den häftigaste flickvännen; Harley Quinn!

Snöfrid sa...

Äntligen en kamp mellan ba boys! >:) mahaha! Lugnt att Jokern får min röst, förutom att vara allmänt elak så har han ju humor. Och, som erika nämde, så är han smärre sinnessjuk... som lilla mig x.X hehe...

Glömd sa...

Jokern är coolast men Sylar har mer praktiska krafter i en man mot man match och skulle nog ganska lätt ta dem alla. Får han det svårt mot någon så är det nog Darth Vader.

Jibril sa...

Jokern får min röst!

Och förövrigt, PEDRO FOR PRESIDENT!