fredag 16 maj 2008

Uppföljarfighten

Ripley gjorde processen kort med Sarah Connor. Nu får hon snällt se till att hjälpa oss mot Skynet innan hon drar ut i rymden igen, annars ligger mänskligheten illa till... Hur följer man nu upp det här? Jo -

Who would win in a fight?

Aliens vs Predators...
vs Terminators!


Let there be violence.
/ Johnny Gomez Karin

11 kommentarer:

Staffan sa...

Hmm. Beror väl på antal av de olika.

Jag såg (tyvärr) Alien vs Predator II i helgen (kort recension: riktigt kass), och en ensam Predator verkade klara rätt många Aliens. Dock så har ju älgarna en rätt välutvecklad förmåga att reproducera sig så länge det finns folk eller djur som kan agera inkubatorer. Men Predators verkar vara allmänt tuffare.

Då kommer vi till nästa fråga: Predator vs Terminator. Den är lättare. Ahnuld som kommandosoldat klarar att besegra en Predator, och eftersom Ahnuld som Terminator är tuffare än Ahnuld som kommandosoldat borde även en Terminator kunna spöa en Predator.

Alltså: Terminator vinner.

Urrk sa...

Say no more! Jag är övertygad

Anji sa...

Jag måste säga att jag fann AvP 2 tillräckligt underhållande :) Mycket bättre än första filmen som var katastrofal.

Ok, jag utgår ifrån att vi valde en 'vanlig' Alien, Predatorn från AvP 2 och Ahnuldinator (Arnold som Terminator) från Terminator 2.

Predatorn bör vara den som vinner pga att han är utrustad med arsenal nog att slå ut båda utan så mycket som att blinka. Vi får även inte glömma alla coola attrapper (camoflage, en bomb för en massiv självförstöring).

T-1000 vinner mot både Predatorn och Alien.

Predatorn vinner mot the terminator och Alien.

Å andra sidan så har Aliens en fördel, och det är att deras blod smälter sönder the terminator förutsatt att the terminator

Drottningen (från Aliens) soppar golvet med båda två. Jag är medveten över att drottningen fick stryck utav Ripley men hon spöar alla... Period! Just det ja, Drottningen i AvP räknas inte för filmen var pinsam, detsamma gäller the Ahnuldinator i Terminator 3.

*bla bla bla bla bla bla ...nu inser jag att jag skenar iväg...*

/anji

Anonym sa...

gillar alla tre väldigt mycket, men valde trots detta predator. det känns ändå som att predator är dom som kör med mest teknik vad gäller att döda folk, då aliens verkar ganska hjärndöda av sig(de har sina ljusa stunder ibland), och terminators är, tja, "bara" konstruerade som mördarmaskiner...
så jag håller på predators, plus det att de har coolast vapen :D

Staffan sa...

Vänta här nu. Du säger att AvP2 var mycket bättre än AvP1? Å harre jisses.

Iofs så går det ju att göra sämre film än AvP2. Problemet med den var väl snarare att den inte var tillräckligt dålig för att gå runt och bli bra igen, om än av andra anledningar (inom genren "så dålig att den blir bra" kan jag varmt rekommendera "The Barbarians" eller "Barbarian Brothers" som den också kallas).

Ett tips till filmmakaren, dock (som givetvis läser den här bloggen): det är en dålig idé att låta två figurer som ser väldigt lika ut förutom att den ena är täckt av svart kitin-liknande material slåss i dålig belysning.

Anji sa...

Erhm.. Såg precis att jag inte skrev klart ett stycke x__x

Å andra sidan så har Aliens en fördel, och det är att deras blod fräta sönder the terminator. Förutsatt att the terminator försätter sig i en sådan situation.

Gunnar sa...

Intressant utveckling av rösterna, kommer sviten få avslutas med den uppenbara frågan;
Skulle Ripley fimpa Termiators?
Eller är svaret bara för självklart ;-)

Anonym sa...

I alla de andra fajterna har jag försökt hålla mig till vem jag verkligen trodde skulle vinna och inte vem jag VILLE skulle vinna. Den här gången tänker jag göra ett undantag och gå efter utseende:
Arnuldinator: Honestly! Även om biker-looken aldrig riktigt går ur tiden så är det ett allvarligt brott mot mänskligheten att ha så ful frisyr! Och muskler ska pryda en manskropp, inte övermanna den i mörk gränd och spöa upp den för att sen ockupera all tillgänglig yta! *tummen ner*
Alien: Svansarna är ett klart plus, de ger en snygg silluett och balanserar vattenskallen till huvud, men munnar innuti munnar? Nix, det går bort. *tummen ner*
Predators: Här har vi några som har förstått hur man gör det bästa av ett omöjligt läge. Dreadsliknande frisyrer för att dölja hårlöshet, masker för att inte äckla sin omgivning med mandibler, har ingen aning om vad rustningarna döljer men det har rätt mängd muskler på rätt ställen. Jag är för! *tumme upp*

Urrk sa...

I en ärlig fajt gäller det att köra med så många fula tricks som möjligt. Alltå, fulast vinner. Min röst på Arnold kvarstår, humpfh!

Glömd sa...

Jag tror på rovdjuren. De föder ju upp aliens för att kunna smiska deras stjärtar och terminatorerna känns lite för långsamma och mer som sluggers än de båda andra.

Rovdjuren vinner med sin finess!

Tomb sa...

Beror helt på vilka förutsättningar. Skynet har inte det logiska tänkandet som någon från Yautja har. Men vanligen vill Yautja ha allt på sina egna termer. Eller så slutar de med att de begår självmord istället för att leva med att förlorat i strid.

Xenomorpher däremot är perfekta skapade biologiska maskiner. Om de tänkte lika taktiskt som en Yautja så hade ingen haft en chans.

Min slutsats är att ingen överlever. Därför röstar jag på mina favoriter. Xenomorpherna.