måndag 7 september 2009

Raiders of the Blade Wars

Senaste kampen slutade med nattens förkämpar tog hem pokalen.

Otvivelaktigen (alla ord som finns finns) den störste scifi-hjälten genom tiderna, en gåta virad i ett mysterium täckt med skäggstubb, Harrison Ford, ger sig in i en episk kamp mot sig själv.

Vem av dessa mångfasetterade och djupbottnade figurer skulle klå de två andra?

Han Solo


"Why you stuck-up, half-witted, scruffy-looking nerf-herder!"
"Who's scruffy-looking?"Indiana Jones

"Henry Jones... Junior."

"I like "Indiana.""

"We named the dog Indiana"


Rick Deckard


"
[narrating] The report read "Routine retirement of a replicant." That didn't make me feel any better about shooting a woman in the back."

10 kommentarer:

Urrk sa...

Näääeh! Hur ska man kunna rösta här?!

Jörgen sa...

Han sköt först, helt enkelt. Och vi slipper förhoppningsvis få se en gammal och skröplig Han Solo överleva kärnvapenexplosioner medelst kylskåp. Bara det är ju guld värt i en sån här showdown.

Tomb sa...

3 av 3! Fast denna gång var det lätt.

nene sa...

Tomb: Jag med! Å andra sidan borde jag ha koll...

Urk: Jag röstade på barndomskärleken. Det tog mig år att fatta att mina två största hjältar spelades av samma person. Är inte helt säker på vad det säger om mig, men först av dem var i alla fall Han Solo.

Glömd sa...

Jag röstade på Han Solo, jag tror nämligen han slåss oschysst.

Snöfrid sa...

Han Solo... för en gångs skull röstar jag som majoriteten ju! *skrattar*

Urrk sa...

Visst slåss han oschysst i den gamla versionen av Star Wars. Hans karaktär är ju sådan, och jag är mycket, mycket upprörd över att de har "snällat" till honom i den nya uppiffade versionen (A New Hope Special Edition). I Scenen i cantinan där han sköt Greedo (grön snubbe med 4 öron) från under bordet har de nu ändrat på det så att Greedo skuter först så att det nu ser ut som att Solo skjuter tillbaka i självförsvar, mummel, mummel, morr!

Johan sa...

Ingen har en chans mot Indy. Mannen som skjuter sin sabelfäktande fiende för att han är för trött för att slåss mer. Det kan Han grubbla över. (Jag vill minnas att Harrison var magsjuk och inte alls sugen på stuntslagsmål och därför sköt sabelmannen på skoj. Något som roade Steven så mycket att han ändrade manus.)

Urrk sa...

Hi, hi, jo sabelfäktarscenen är toppen:D

Anonym sa...

Jones vinner på nedskjutningen av den svärdviftande Dervishen - en av de bästa scenerna någonsin.

CJvR