tisdag 1 september 2009

Disney + Marvel = ?!?

Det jättelika imperiet Disney ska köpa seriefixstjärnan Marvel. Vi kan läsa om det i Guardian tex, men vad vi inte kan läsa oss till är - hur ska det gå? Vad blir förändringen? Kommer alla att bli snuttegulliga nu? Stora ögon och älvstoft? Eller är det ett försök att nå de unga grabbarna som inte förväntas gilla älvor och prinsessor? Kommer vi att få se ett Marvel-land snart? Med en jättelik plysch-Storm som går omkring och kramar folk?

*djupt andetag, gör tappra försök att inte vara så negativ*

Det blir nog bra! Jajjamen! Mer serier till fler folk! Mer merchandise! What could possibly go wrong?

-Nene, old stick in the mud.

13 kommentarer:

Urrk sa...

Betyder det att Hulken inte blir arg mer!?

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Eller att han blir rosa? Ingen vet.

Nikst sa...

Förhoppningsvis så blir Disney bara ägare och kommer inte använda sina egna författare för nya comics, tv serier osv. De här var verkligen en surprise (!) Disney köper upp Marvel! Snövit och Musse Pigg ska blanda sig med Wolverine och Hulken. Hallå! Some things just dont mix! Aja, förhoppningsvis så får rätt comics-författare jobben och inte några rosa disney författare med ängelringar runt skallen

Jörgen sa...

Men Musse och Kalle har ju redan slaktat monster tillsammans med Cloud och Sephiroth i Kingdom Hearts.

De måste ju rimligtvis räknas som veteraner på våldsfronten.

Staffan sa...

Å den seriösa sidan: det är nog inte dags att börja tro att himlen ska falla ner än. Disneys uppköp av Pixar har ju funkat rätt bra, till exempel.

Å den sarkastiska sidan: jag ser fram emot Beauty & Dr. McCoy.

Nikst sa...

@ Staffan: öm, disney-pixar är väll inte samma sak som disney-marvel?! disney-pixar är inte spec långt ifrån varandra i vad för typ av filmer,serier de gör. Medan Marvel o Dinsey är VÄLDIGT långt ifrån varandra. Wolverine går o slaktar folk med sina klor. Kalle Anka kanske slår någon på huvudet med en träklubba, om han slår någon överhuvudtaget =)

Petter sa...

Jog likes comics skrev att det värsta med Disney/Marvel-grejen kommer att vara skämten kring det. Vilket väl ha visat sej vara sant hittills.
Å andra sidan det HÄR.

Tomb sa...

Petter: Skämten kring det är ju underbara! ( http://www.myskoteket.se/allmant/runt-i-varlden/face-it-tigger-you-just-hit-the-jackpot )

Men ja, så här jag uppfattat det. Efter att cirka alla jag följer snackat om det. Uppköpet är för att komma åt pojkmarknaden. Då Disney inte har något problem att få ut sitt till flickorna.

Disneyland kommer få mer saker inriktade på Marvel. Samt att stora klädesmärken kommer kunna använda Marvels produkter. Vilket för oss insatta nördar är en bra grej. För då kan vi gå fram till en ovetande person och vara besserwisser!

”Face it Tigger. You just hit the jackpot!”

G sa...

Med tanke på att de inledde tredje PotC-filmen med att hänga ett litet barn tror jag inte att Disney skyggar för ett visst mått av mörker i sakerna de äger... de bara håller det långt ifrån de allra barnvänligaste delarna.

Pontus sa...

Disney äger såväl Pixar som Miramix och man kan väl knappast påstå att dessa två bolag blivit "disneyfierade". Finns förmodligen ingen anledning till oro när det gäller Marvel heller.

Anonym sa...

Det kanske betyder att Hulken kommer att bli arg fast en tio minuters sensmoral kommer att följa.
Föfövrigt kommer förmodligen Hulken utspela sig i en färgglad high school miljö. Det verkar vara deras nya recept.
Eller så kommer han att börja göra sig illa i smyg som alla andra som tvingas att vara snälla på sin fritid.
Jag vet inte vad Disney´s policy på att visa handikapp är. För det är väl ett handikapp att bli stor, grön och arg utan att kunna kontrollera det ordentligt.
Eller kanske... Anger management...

Johan sa...

Fler skämt

http://www.penny-arcade.com/comic/2009/9/2/

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.