torsdag 24 september 2009

Vi säger - NEJ!!! (vredesutbrott nedan)

Nu får det väl ändå vara nog? Stopp och belägg! Sansa er! Hitta på något eget och sluta slakta favoriter! Bara för att nya Star Trek-filmen blev en succé så funkar det inte på allt!

Den senaste i raden av ilskna utrop och tandagnissel var dagens nyhet att det planeras en "re-boot" av Highlander av någon som ska ta sin 'shiny and fast paced' stil med sig in i filmen. Och detta säger de som om det var en bra sak! Vi vill inte ha shiny och fast paced på våra skotska vidder! Vi gillar den gamla smutsiga högländaren och hans konstiga dialekt! All together now: There can be only one! *morr* Let me re-boot your ass!

Förutom detta hotande övergrepp så finns det andra kommande remakes vi anser endast är utslag av sinnessvaghet. En ny Buffy-film till exempel. Med "all new characters" och utan Joss. Vad kan de möjligtvis göra som ska kunna slå den kultstatus the Scooby gang har? Ge Buffy större bröst? Blondare hår? Vassare pålar? Ta bort allt Whedon-y och kanske ge Angel lite glitter?

The Crow var när den kom årets filmupplevelse för somliga av oss och uppföljarna var bleka akvareller i jämförelse med det intryck man fick av den första filmen. Vad hade de tänkt sig här? Jo, den ska göras av "The director that drove Sean Connery to retirement and ensured that Alan Moore would never give Hollywood another chance" för att citera LA Times, och han vill göra en "realistic, hard-edged and mysterious, almost documentary-style"-film. Eh, VA?!?!

Den oändliga historien ligger tydligen också på obduktionsbordet (hos våra nya fiender Warner Bros) och hotas med assimilation till en ny, shiny och säkerligen fast paced modell. Fruktansvärt. Även om vi själva inte har sett om den på tio år så betyder det inte att det är ok att göra om den. Ska de lägga till en humoristisk sidekick så dagens kids kan förstå filmen?

Och slutligen - Rocky Horror Picture Show. Ärligt, hur tänkte ni toppa Tim Curry i korsett? Det här är ett tidsdokument, bort med tassarna. Och ni vet väl vem det är som ska göra den? MTV. Jag trodde inte de sysslade med musik längre? Ska Jackass-gänget dansa med sina gipsade ben? Ska man kunna sms:a in till filmen för att få veta om man gillar sin pojkvän? Men det finns en motståndsrörelse: Save the Lips!

På det hela taget i alla fallen: alla de här filmerna är redan gjorda!! De finns! Gör en egen förbannad film om du vill göra en film! Och om du inte har några egna idéer kanske du ska ha ett annat jobb? Grrr.

/Missnöjespanelen, som anser att filmer borde få åldras som böcker. Ifred.

11 kommentarer:

Martina sa...

Hear, hear! Har dagens Hollywood ingen fantasi kvar längre? Nya Buffy-filmen utan Scooby gang och utan Whedon måste vara en av de sämsta idéerna sen... tja, ever.

Johan sa...

Även Logans Run och "Det" ska göras om i ett försök att håva in lite mer $ istället för att filma nya manus eller bra böcker.

Katsuro sa...

Jösses Amalia, detta är då helgerån! The Rocky Horror och så vidare är perfekt som den är!
Och det enda sättet att göra The Crow-remaken existensberättigad vore att göra en EXAKT kopia av det ursprungliga seriealbumet. Och då har vi ju redan seriealbumet, så varför göra sig besväret?

Micke sa...

Håller med totalt! Enda anledningen att göra en remake är om originalet var skit (och knappt ens då, skit ska ju inte få uppmärksamhet!)

Fia sa...

Jag håller med Martina...

Och så måste jag ju bara säga "There can be only one!"

Tålmannen sa...

Äntligen! Det var på tiden!

/Anonym (hi, hi, ni kan aldrig gissa vem jag är....eh, vänta nu här...ojdå, jag har visst glömt att logga ut, eh, hejdå!!!...*springande steg*...*dörr smäller igen*.....*skrikande bildäck*)

Anonym sa...

Jag vet var Tålmannen bor.

Tålmannen sa...

Detta är Tålmannens automatiska bloggsvarare. Tålmannen har flyttat till en ny och ännu hemligare adress. Leta inte efter Tålmannen, särskilt inte i Sjöbo

Urrk sa...

Jag har läst det om och om igen men kan ändå inte förstå; hur kan man göra en ny Buffy utan ... ja, originalBuffygänget och Whedon!?? Är det sant!?

Av Highlander har jag bara sett den första eftersom jag hörde av andra som sett alla filmerna att det braiga intrycket av den första förstördes när man såg de andra dåliga filmerna. Nää, jag vågar nog inte se den "nya" Buffy ifall det riskerar att smutsa ner minnet av den riktiga serien. Sen har jag hört att det ska finnas en Buffy-film som föregår serien men med andra skådisar. Tror jag hoppar över den också och ser om alla 7 säsonger en gång till! :D

nene sa...

Nej, visst är det underligt? Men det har gett i alla fall mig ett otroligt sug efter att se om alla originalen. Utom Den oändliga historien då, där vågar jag fortfarande inte äventyra minnet.

-Nene

katafon sa...

Titta, en trailer för nyinspelningen av "Plan 9 From Outer Space".

http://www.horror-movies.ca/horror_16413.html