lördag 18 juli 2009

Ett havsdopp någon?

Severus vann den förra fajten, kanske inte helt oväntat. Han rockar i den senaste filmen så det är utan att beklaga som jag gratulerar honom till vinsten.

Sen dess har vi fått goda nyheter: Sense and Sensibility and Sea Monsters kommer redan i höst och för att fira det har vi nu en fajt med sjöodjur. Så -
Who would win in a fight?

Kraken
Fram till 1700-talet sa alla historier om det här odjuret att det var stort som en ö och att det kunde sträcka sina armar högt som den högsta mast på det största krigsskepp. Men sen dess har storleken krympt. Man får förmoda att dagens Krake är mindre än en ö, men många armar har den fortfarande.


Leviathan
En ringlande sjöorm vars maka avlivades i ett tidigt skede (och saltades in för att ges bort) och därför är ensam och säkerligen olycklig.






Moby Dick
Den elakaste vita valen i världshistorien som bringar ond, bråd död till megalomaniska män. (den förtjusande bilden är hämtad här)




Nessie

Sjöodjurens sjöodjur. Legenderna säger att det ska finnas en passage mellan Loch Ness och havet så hon får vara med och slåss.




Scylla och Charybdis
Scylla är månghövdad och tentakaelbeprydd och Charybdis skapar malströmmar med sin enorma mun och sina många fenor.

Sjöjungfrur
Är ondare än vad Disney vill få oss att tro. They'll sweetly drown you if you get too close.





Jaws

Vithajen som blev berömd med Steven Spielbergs film från 1975. Kommer alltid hungrig och med ett eget soundtrack: dun-dun-dun-dun-dun-dun...




Davy Jones
Den surmulne kaptenen på Den flygande holländaren i Pirates of the Caribbean som när han inte muckar gräl säger saker som: "Life is cruel. Why should the afterlife be any different!?"







Midgårdsormen

Detta ofantliga demoniska djur som vilar i världshavets djup är så långt att det inte bara räcker runt hela jorden utan även kan bita sig själv i svansen. Se opp!



Deep Ones
Tjänare till de gamla gudarna med en stad under vattnet. Kan ofta börja som vanliga människor i undanskymda samhällen vid havet, men kan lätt kännas igen på besynnerligt beteende, begynnande gälar och allmänt fiskigt utseende.

7 kommentarer:

Cooked Auto sa...

How fishy.

lazy sa...

Jag tror på Midgårdsormen - tentakler i all ära men gamle Jörmungandr har både storleken och tänderna. Med tanke på vem hans farsa var så är han nog också listig så det räcker.

Nessie tänker jag mig som den snällaste av dem, möjligen färgat av att vi hade en cairnterrier som hette Nessie, som var världens snällaste varelse...

Nene sa...

Och jag har nyss läst ut NorseCODE av Greg van Eekhout och den får mig att lägga min röst till Midgårdsormen också.

Urrk sa...

Efter att ha fått gåshud när jag läst John Wyndhams "The Kraken Wakes" vet jag vem jag ska lägga min röst på ;)

Jörgen sa...

Hajen skrämde bort hela generationer från havet i en upplyst tidsålder. Det, gott folk, är imponerande.

Tomb sa...

Its beginning to look alot like fishmen.. riiiight oooutside myyy doooor

Nene sa...

Fish heads, fish heads, roly poly fish heads ...