fredag 17 juli 2009

Där allt är möjligt

Svenska Dagbladet har idag ett helt uppslag om fantasy, skrivet av Hanna Fahl som tidigare också skrev krönikan Tiden är här för fantasynördarna. Vår egen Nene Ormes är en av de intervjuade, bl a i sällskap med historikern och författaren Bo Eriksson - och hon drar förstås en lans för urban fantasy och zombies; och termen fantzy, som vi är väldigt stolta över att ha myntat, etableras än mer. Missa inte att klicka på Grafik: Fantasylitteratur för ett fint släktträd över fantasyn.

En av kommentarerna tycker att (jag har rättat stavningen)
Inom B&U-fantasy finns och har det funnits väldigt bra böcker, det har varit mer accepterat, medan det i vuxenlitteraturen fortfarande är lite så att det är de författare som inte klarar av att skriva "riktiga" böcker som skriver fantasy (lite tillspetsat). Det är inte många av de böcker som ges ut som andra läsare skulle kunna ta till sig, mest då beroende på att de är rätt taffligt skrivna.
Vi kan bara anta att den här läsaren har hittat sämre översättningar av några dussin-fantasytitlar och bedömt genren utifrån dem - han har uppenbarligen inte läst några av de hundratals fantasyförfattare som vi älskar för att de är så bra författare...

/Kapten Karin

Inga kommentarer: