fredag 31 juli 2009

Andra världar runt hörnet

Så här i sommar- och semestertider - varför inte besöka några science fiction-resmål?

Postapokalyps:
Amerikanska SF-bloggen io9 uppmärksammar skånska - förlåt, ladoniska - Nimis som en förebild:
When the apocalypse reduces the world's structures to rubble, we may have to take our architectural cues from the micronation of Ladonia ...

Steampunk:
Ångbåt kan man åka på bl a Helgasjön i Småland och Fryken i Värmland. Vill man åka tåg i stil går det ånglok på Anten-Gräfsnäs Järnväg i Västergötland. Ännu mer äventyrlighet och goggles fås på Andréemuseet i Gränna.


Jymden:
Man kan gå på guidade turer i Sveriges egen rymdstation Esrange i närheten av Kiruna (och Kiruna självt håller ju på att bli väldigt science fiction i och med att de håller på med att plocka upp hela stan och flytta den en bit bort). Det finns ju också många observatorier där man kan få se både stjärnor och planeter.


Superhjältehögkvarter:
Visst är Ishotellet likt Stålmannens Nordpolsborg?

Fler tips? Var finns dina science fiction-resmål och spejsade platser? Berätta i kommentarerna! Vi hoppas återkomma med fantasy- och skräckresmål.

3 kommentarer:

Fia sa...

Jag personligen tycker Bokskogen utanför Lund är rätt så trevlig, nästan som Sherwoodskogen. Inte för att Robin Hood är fantasy då, men... det är som en sagoskog helt enkelt, där man nästan kan föreställa sig alla övernaturliga varelser som skulle kunna finnas där...

Pontus sa...

Vad sägs om ett postapokalyptiskt Tokyo:

Bilder
Fler bilder

Andreas sa...

Faktum är att jag tänkte tipsa om alldeles vanliga gamla pre-apokalyptiska
Tokyo, som en bra natt ser ut som Blade Runner.