fredag 10 juli 2009

The Tri-Wizard Tournament

Nästa fight inspireras av att vi ska gå och se Harry Potter och Halvblodsprinsen på onsdag. Dumbledore får inte vara med, för han skulle vinna för enkelt. Och så kan man välja till döddagar vilka trollkarlar som ska vara med, så jag bestämmer enväldigt helt enkelt: inte ett slutgiltigt urval, utan en fight vi skulle vilja se. Det blir en tri-wizard tournament, med Harry in på ett wildcard, som hans vana är.

Who would win in a fight?

Severus Snape.
Fullständigt opålitlig potions- och defence against the dark arts-lärare. Alan Rickman!!!Bellatrix Lestrange.
Death-eater, aningen psykiskt instabil. Helena Bonham Carter!!!
Sirius Black.
Gudfar, oskyldigt anklagad, aningen psykiskt instabil. Gary Oldman!!!
Harry Potter.
The boy who lived. Ni har hört talas om honom, eller hur?
Skriv även i kommentarerna: hur tycker du att det borde ha gått i Harry Potter-böckerna? Vem borde ha överlevt? Vem borde ha dött? Vilka borde ha blivit ihop? Ni som inte läst ut - varning för spoilers.

/Karin Black, Minister of Magic

18 kommentarer:

Nene sa...

Jag kan inte FATTA att JKR inte valde Luna Lovegood som Harrys framtida käresta! Helt obegripligt. Hon lägger ju upp för det och allt. *missnöje*

Urrk sa...

Jag tyckte väldigt bra om Luna. Synd att hon inte var med mer.

hanna sa...

Det var rätt att låta de som dog dö och de som överlevde överleva.. :( Trots att jag grät sjukt mycket när alla dog. (Speciellt Snape, Dobby, Fred och.. okej, alla)
Men en bok som man gråter i kan ju inte vara annat en bra, eller hur?

Arina sa...

Jag håller men om Luna. Jag kommer knappt ihåg vilka som dog men är väldigt glad att jag hade rätt om Snape.

Jag minns när han dödade Dumbledore att jag skrek: Han får inte vara ond!

Linn sa...

Jag trodde jag skulle sätta mitt butterbeer i halsen när Dumbledore dog. Snacka om att chocka sina läsare. Det var ju väldigt hemskt, men ännu värre var det ju när Fred dog (eftersom Fred & George är mina favoriter i böckerna)! Och Nene, neeejneeej Harry kunde ju inte bli ihop med Luna, han hör ihop med the Weasleys :P Även om Luna ju är ascool och helt klart borde varit med lite mer. Hursomhelst är det ju alltid sorgligt när bra trollkarlar och häxor dör, jag hade väldigt svårt att acceptera dödsfallen, kände mig nästan arg på Rowling. Men...det är ju hennes värld.

Sanna sa...

Jag har med tiden accepterat alla dödsfallen, hur kul/spännande skulle det EGENTLIGEN vara om alla överlevde som en dans på rosor?
Mest chockad blev jag över Snape och hur lättvindigt han dog.. Han är en av mina favoriter och har varit böckernas dolda hjälte sen början och så dör han på ett så snabbt och ovärdigt sätt. Dobbys död var oxå rätt oväntad.

Nene sa...

Linn: som om Harry inte skulle höra ihop med Weaslys utan att gifta sig med sin bästa kompis lillasyrra. Som han känt sen hon var nio. Jag tyckte det var mer än lovligt slemmigt faktiskt. För att inte tala om klyshigt förutsägbart.

Men min största protest gäller egentligen hela det sista kapitlet med hela dess "nu ska jag tala om för er precis hur allt gick och med vem och vad alla heter så ni inte tar er fantasifulla friheter med min värld"-attityd. Visst, det är hennes värld och hennes karaktärer men det är ju så fasligt platt!

Anonym sa...

Tonks var en cool karaktär, tråkigt bara att hon faller för Remus och allt blir skit. Tonks skulle ha fortsatt vara en powerbrud som inte skulle haft med någon unge att göra. Remus kunde väl skaffat unge med någon annan.. :(

Jag gillar inte Harry/Ginny-shippingen men förstår varför det blev så och respekterar det. Annars hade jag gäran sett Ginny Weasley tillsammans med Blaise Zabini senare i livet. Det är synd att Severus dör som han gör. Trodde ALLTID på honom, TROR PÅ HONOM! Snape är så jäkla bra, cool och mäktig. Men det var väl på tiden att någon karaktär jag faktiskt gillar skulle dö. Sirius och Dumbledore är inget för mig, men Tonks, Severus, Fred, Hedwig - vafan dödar man en uggla för. En stilig uggla, sjukt onödigt!

Men ja, förstår många av dödsfallen och respekterar det. Även om man hellre hade sett några av de levande när serien avslutades.

Anonym sa...

Skulle också gärna velat att Luna var med mer i sista boken, hon var ju inlåst i hela tiden. Hon hade förtjänat lite större roll i 7an. Luna var en klar favorit. Absolut helskön. Undrar om hon och Neville blev ihop?
Tyckte det var väldigt deppigt att Fred dog men det var väl nödvändigt att någon Weasley, logiskt sett, skulle gå åt. Grät sjukt mycket vid Dobbys begravning, han kunde väl ha fått klara sig, och bröderna Creevey (stavas det så?)

Anonym sa...

Jag dog när Fred dog.

Linnéa sa...

Snape vinner fighten. jag tycker att han borde ha räddat livet på Harry genom att döda Voldemort och sen bli rektor för Hogwarts, jag gillade inte idén med den sista horokruxen (stavning?).

Jag vet inte varför men jag blev ganska besviken på den sjunde boken. Det var som om JK ville avsluta allt för fort.
Luna är nog en av de bästa personerna i böckerna enligt mig, hon borde fått mer tid(vi kan hoppas på att de som gör filmen låter henne ha en större roll än i boken)

Momiji sa...

Som de flesta andra här tyckte jag att:
1. Snapes död kom lite för lättvindigt. Jag trodde på honom hela tiden och han var en av anledningarna till att jag läste hela serien.
2. Att Harrys romans med Ginny var lite krystad och kom från ingenstans. Jag tyckte mycket mer om hans relation med Luna, som från första gången hon dyker upp hade en underbar kemi med Harry.
3. Freds dödsfall var lite onödigt och tjänade absolut inget syfte.

Men Dumbledores död förutspådde jag flera böcker innan det väl skedde. Det var så uppenbart att Dumbledore var den sista skölden mellan Harry och Voldemoret.

I övrigt håller jag med om att det där slutkapitlet var lite fånigt. De flesta författare har vett att veta när man ska släppa taget om sina karaktärer, medan Rowling är en riktig hönsmamma.

Andreas sa...

Men, åh, åh, åh, hur ska man kunna välja mellan Rickman, Bonham-Carter och Oldman? Hade ni bara slängt in Depp också så hade ... ååh.. nu tappar jag tråden...

Nej, det går helt enkelt inte att rösta.

PS. Appropås horkrux. Det här är horkrux.

Arina sa...

Jag antar att jag är ensam om att inte tycka om Harry. Jag gillade inte någon i huvudtrion så värst mycket men mina skäl för det kan vara lite svåra att förstå.

Delvis beror det nog på att de var så snabba att döma Snape.

Tomb sa...

1. Luna är min och ingen annans. Jag är glad över att hon INTE blev tillsammans med Harry. För då hade hon blivit besudlad av denna hemska pojke!

2. Sista boken borde inte ha haft epilogen. Som fick vänner att bränna sina böcker. Säger rätt mycket.

3. Bara jag som endast reagera då Hedwig dog i boken och ingen annan? Dobbys död kändes utdragen. Medan alla andras var jättesnabba.

4. I de två sista filmerna blir det intressant att se hur de kommer hantera det hela. Tror inte de kommer bli så bra för att det är för lite Luna. Luna är det bästa som finns med Harry Potter. Hade jag fått tvinga Evanna att spela Luna resten av sitt liv hade jag gjort det. Sen gift mig med henne. Vi hade haft det awesome.

Quasi Mortuus sa...

Är jag den ende som tycker att Harry borde ha dött? Jag visste det inte skulle ske, men hoppas kunde man kanske?

Och jag håller med att Snapes död var lite för snabb och lättvindig.

Fia sa...

Jag älskar Harry/Ginny-shippingen! Det är något som jag hade på känn redan i första boken, serni! Och gissa om jag blev glad när jag fick rätt! Luna är jättecool men Harry och Ginny passar bättre. =)

Jag tyckte det var jättesynd att Remus och Tonks dog, diggade dem stenhårt! Epilogen hade jag inga problem med, desto mer om Harry desto bättre.

Fia sa...

Btw så tror jag Bellatrix skulle vinna i en fight för hon slåss inte renhårigt...