onsdag 7 oktober 2009

Fler klassiker hugger till!

Strax efter vår förra uppräkning av aktuella och kommande mashups fick vi veta att Little Women and Werewolves är på väg! Och idag packade vi upp den vackert blodstänkta Mr. Darcy, Vampyre. Det är ju rent lysande. Den här gången är det inte en omskrivning, utan en fortsättning på Pride and Prejudice. Se trailern här! Och enligt författarens blogg ska boken dessutom innehålla en hommage till Lord Byron, och alltså uppgraderar vi "lysande" till "perfekt". Om jag nu bara kunde få mig lite slash-fiction med vampyr-Darcy och vampyr-Heathcliff... hrm, skrev jag verkligen det där?

Men när kommer våra svenska mashups? Röda Rummet rött av blod på grund av att vampyrhovet håller till där... Röde Orm med varulvar - Sea Wolves!... Aniara med aliens... Zombies i Wadköping... Utvandrarna till Atlantis...

Vi packade också upp en helt annan sorts sammanblandade böcker: Never After av Dan Eiconin, och Never After av bl a Laurell K. Hamilton. På samma dag! The Gathering Storm är långtifrån ensam i vi-delar-titel-klassen... En variant på samma sak är snarlika omslag, som blir extra roligt när de hamnar precis bredvid varandra i hyllan, som i det här fallet:
Och till slut så fick vi återigen bevis för det gamla djungelordspråket: "När en kund frågar om en bok packar vi upp den en timme senare, fastän den inte skulle komma ut förrän i november." Den här gången var det The Devil's Eye av Jack McDevitt i pocket, fjärde boken i den spännande rymdarkeologi-serien om Alex Benedict.

Nej, nu ska jag gå och fantisera om vampyrer packa upp böcker!

/Karin, Lady Byron

Inga kommentarer: