fredag 2 oktober 2009

De är här nu.

Vi hade alla indikationer på att det skulle hända. Mängden överlevnadsguider och utrustningar vi säljer, försöken att lugna oss medelst ny och klassisk skönlitteratur, de subtila förslagen att skaffa cricket-rack och lägga ifrån sig mobilen... Vi anade allt att folk visste att något skulle hända. Och nu är de här. I Malmö.
Allmänheten uppmanas till lugn.

Inget tyder i nuläget på att fler zombies än den enda som igår angrep en kvinna vid Västra hamnen i Malmö finns. Inga ytterligare rapporter om attacker eller ens iakttagelser av odöda har idag på morgonen inkommit till myndigheterna.

Det var igår. Idag har tonen redan skärpts något:

På grund av den uppkomna situationen uppmanas allmänheten att hålla ögonen öppna för eventuella zombies. Om iakttagelser görs måste dessa rapporteras direkt till EfO [Enheten för Odöda]. Allmänheten påminns också om att det är ett allvarligt brott att skydda eventuella zombies. Minns att varje kontakt med de Odöda hittills slutat i våldsamheter.

Aktsamhet och distans är av yttersta vikt. Kontakta EfO’s personal direkt. Försök inte att ingripa själv.

Läs mer om läget på EfO:s nyhetsblogg, som uppdateras ofta. Rapportera dina egna iakttagelser i kommentarerna där - och vi vill gärna repetera varningen: Ingrip inte själv mot zombierna. Kom ihåg att ett enda nafs är allt som krävs.

Fast å andra sidan sågs både zombies och vampyrer här redan i somras, som vi såg i Skräckministeriet i gårkväll. Där fick vi även veta att Max Brooks är son till Mel Brooks och Anne Bancroft, vilket genast känns helt naturligt.

3 kommentarer:

Tomb sa...

Åh fy fan jag ger upp... Så fort man kommer på något och väntar lite för länge.. Kommer någon annan och gör exakt det man tänkte på..

*dunkar huvudet mot skrivbordet*

Linnéa sa...

AJ!!! Släpp mig!!! Jag är INGEN zombie, jag ville bara ha en KANELBULLE!!!!!

nene sa...

Tomb: Precis! Det är för jävligt. Men då kan man å andra sidan hänga på någon annans satsning och se vad som går att göra av det.

For the record: jag opponerar mig mot det användandet av 'zombiesarna' som pluralform i officiella sammanhang. Det är givetvis 'zombierna' som gäller.