lördag 3 oktober 2009

Kanelbullar

Så här i kanelbullstider har kakfrågan aktualiserats i butiken. Förutom att ta till diskussion vilket bakverk som ska bli eftermiddagens höjdpunkt så har vi förstås pratat om bagare. Och sötsaker.

Sunshine har ett eget bageri och vi skulle eventuellt ge våra odödliga själar för hennes kreativa bakverk. Hon pratar mycket om kanelbullar. Och om hur tidigt man måste gå upp för att vara bagare.

Mrs Lovett är en bagerska som man inte vill hamna i händerna på. Även om hon ibland ser ut som Helena Bonham Carter och även om hennes bakverk verkar dra stor publik.

Frau Totenkinder verkar på ytan vara en liten tant i en gungstol, men minst två barn har fått erfara vad hennes pepparkakshus hyste för bagare.

Wookiee Cookies är håriga och fyllda av choklad.


The Piemaker är den sötaste av dem alla och hans pajer kan komma med oväntade upplevelser. Åtminstone för de två föredetta figursimsstjärnorna.The Baker's Boy heter Jack och slavar i köket i slottet Harvell - men det kunde varit värre, om han till exempel inte haft magiska krafter, eller om köksmästaren varit Swelter...


The Gingerbread Man får spela lite olika roller, men är alltid svårfångad, om än sårbar för varm mjölk. Läskigast är han som massmördande psykopat.

Kikis Expressbud är budfirman att anlita för alla era bull- och bakverksbehov. De levererar antagligen även från Top Buns bageri.
I sammanhanget vill vi även nämna Shadows over Baker Street. Men rymdens mest kända kanelbullar står naturligtvis prinsessan Leia Organa för.

/Kakmonstren Karin, Nene och Lisa

2 kommentarer:

nene sa...

Mmm, och den gångna veckan har fått mig att känna såhär:
http://icanhascheezburger.com/2009/10/03/funny-pictures-why-do-you-ask/

Anonym sa...

Haha. Jag såg faktiskt en cosplayare på Star Wars III-premiären som hade kanelbullar för öronen. Hon föreställde Leia, naturligtvis.