lördag 13 juni 2009

Kärlek i Arktis, någon?

Som vi fått underbart bevisat i frågan om syskonrelationer nedan, så har den här bloggens läsare tillsammans antagligen läst alla böcker. Dags att rycka ut igen - en kund i Stockholm behöver hjälp att komma på titeln på en gammal bok. Den beskrivs så här:
Jag letar efter en gammal sf/fantasy bok som jag lånade på biblioteket tidigt 90-tal. Författaren var fransk tror jag eller möjligen franskklingade namn. Den var översatt till svenska.

Handlingen var förlagd till jorden i framtiden och baserades på en internationell expedition till Arktis, i en parallell handling så är en enmansubåt på väg för att sabotera expeditionen.

I isen på Arktis har en konstruktion hittats som expeditionen skall undersöka, där hittar de 2 personer som ligger i någon sorts dvala och väcker kvinnan som börjar berätta om forntiden som hon kommer från.

Hon berättar om en fantastisk kärlekshistoria, en civilisation som håller på att gå under och ett försök att rädda mänskligheten.

Någon som har läst den?
/Kapten Karin

6 kommentarer:

Olf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Olf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Olf sa...

Jag läste beskrivningen för franska Emily, som sitter bredvid mig och hon utbrister: "Åh, det är en av mina favoriter." Boken heter "Istiden" och han som skrivit den heter René Barjavel.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Tackar! :)

Olf sa...

Nu har Emily ändrat sig och säger att boken heter "I tidernas gryning". Den är dock fortfarande en av hennes favoriter. Och tydligen en klassiker i Frankrike, där den heter "La nuit des temps". Den är nog från 60-talet eller så.

Anonym sa...

Tackar!
Fantastiskt med så snabb respons!

Jag har beställt boken på antikvariat och hoppas att den är så bra som jag minns!

MVH

Karin, som ställde frågan