onsdag 3 juni 2009

The Death Star Cantina

- ur två vinklar! Eller tre, för vi måste ju ha med Eddie Izzard också.

Nene blev nämligen härförleden intervjuad på ämnet Mat och Science Fiction. Intervjun och mer om ämnet kan läsas här (pdf-fil: artikeln "Blå mjölk och syntetisk biff" börjar på s 10).

Och Johan hittade följande nyhet: arkitekten Rem Koolhaas håller på att bygga Dödsstjärnan. I Förenade Arabemiraten. Och tycka vad man vill om FAE, men en egen Dödsstjärna är onekligen coolt (koolt?). För den som är hugad så har Ryszard Gold räknat ut att det enbart skulle kosta $15,602,022,489,829,821,422,840,226 och 94 cent att bygga sig en egen, riktig Dödsstjärna. Han är beredd att bidra med de 94 centen.

/Darth Karin

4 kommentarer:

Fia sa...

Uhu, David Eddings är död! =(( http://www.thebookseller.com/news/87565-fantasy-writer-david-eddings-dies.html

aron sa...

hur kommer det sig att ni bojkottade skräcktidningen eskapix? är det sant att det var för att catahya bad er?

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

@aron: Vad?? Jag är inte medveten om att vi har bojkottat Eskapix? Och Catahya har inte bett oss göra det.

Urrk sa...

Coolt med mat-intervjun :)
Själv tror jag att matlagning kommer att uppta en större del av vår tid i framtiden. När all möjlig annan tillverkning av prylar automatiseras kommer upplevelser som mat att få större utrymme tror jag.
Hm, fanns det inte en bok som handlade om ett sällskap som åkte jorden runt i jakt på den ena smakupplevelsen efter den andra och så till slut har de smakat på allt utom...människa. Eller var det en film, hm, minns inte?