torsdag 4 februari 2010

Äntligen fredagsfilm! Följt av en tvhelg ...

Biohelg:
Prinsessan och grodan har premiär idag. Disneys nya prinsessfilm om en arbetarklassprinsessa som drömmer om sin egen restaurang och om en tvättäkta prins som blir förvandlad till en groda. Den visar tydligt att det gäller att passa sig när det kommer till grodor, man vet aldrig vad som kan hända om man kysser en!

Tvfredag:
Big Bang Theory, på Kanal 5 kl 21:00. Ok, om ni inte har sett den här serien ännu så har ni något underbart framför er! Nördar, nördreferenser och Sheldon för hela slanten. (I ett avsnitt har Sheldon en tröja med SVT:s kontrollbild, nördkärlek!)
Prestige, på Kanal 5 kl 21:30. David Bowie som Nicola Tesla, Christian Bale som magiker i strid med Hugh Jackman om det tuffaste tricket. Snygg och spännande film efter en bok av Christopher Priest.
Terminator, på TV3 kl 22:10. En sann klassiker. The Governator i hans mest ikoniska roll.
Lida, på TV3 kl 00:15. Stephen Kings bok som film. En författare hamnar i händerna på en beundrarinna som bestämmer sig för att behålla honom för sig själv. Kings egna mardrömmar kanske?
Eight Legged Freaks, på Tv6 kl 22:00. För dem som står ut med de åttabenade krypen är här en rysarkomedi om jättelika sådana.

Tvlördag:
Phineas & Ferb, på SVT2 ca kl 09:30 (det är en del av Disneydags som börjar kl 09:00). Vi är väl inte ensamma om att gilla att börja helgen med tecknat? Det här är två små genier som bygger saker, irriterar sin syster, konfunderar sin mamma och har ett näbbdjur som heter Perry. Perry är också hemlige agent P och hans ärkenemesis, doktor Doofenshmirtz, bryter alldeles förtjusande när han smider sina listiga ränker och bygger sina -inatormaskiner. En höjdare! Svårt beroendeframkallande!
Djungel George, TV4 kl 16:05. Halvnaken Brendan Fraser, need we say more? Och ifall vi behöver motivera mer så är den rapp, rolig och oftast putslustig. Perfekt till eftermiddagsteet.
Häxan Surtant, SVTB kl 18:10. En ovärderlig insikt i butikspersonalpsyket.
Spiderman 2, TV3 kl 21:30. Marvelhjälte slåss mot Dr. Otto Octavius och försöker jonglera sitt privatliv och sitt hjälteliv.
Vampire Bats, TV3 kl 02:30. En djurskräckis till. Den här gången med vampyrfladdermöss, inte helt oväntat.

Tvsöndag:
Phineas & Ferb, SVT2 ca kl 09:30 (om man missad det som gick på lördagen veckan innan går det i repris nu). Varför inte börja söndagen med tecknat också? Repris från veckan innan. Frukostunderhållning av rang.
Spiderman 3, TV3 kl 21:00. Om man vill följa upp gårdagens film så kommer här
Natt på muséet, dansk TV2 kl 21:00
Ghost Hunters, Hemsökta hus och Spökhus, TV4+ från kl 23:00 till 03:30

Dvdhelg:
Gamer har dvdpremiär i helgen. Människor har blivit spelkaraktärer för andra människor som spelar. Vem spelar dig?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pst! Ni glömde att nämna att Legend of the Seeker, tv-serien baserad på Goodkinds Sword of Truth börjar kl 21 i tv6 ikväll fredag!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Eh, ja, i vanliga fall tar vi inte upp tv-serier alls. Det är helt och hållet mitt personliga urval. Film däremot, då hade vi fått skämmas.
-Nene