onsdag 1 april 2009

Manga i färg!

Det amerikanska mangaförlaget Viz Media, som bl a ger ut Bleach, Naruto och Deathnote, har nu utvecklat en tryckpress som gör det möjligt att läsa deras mangaböcker i färg! Det enda man behöver göra är att trä en nylonstrumpa över bokuppslaget, så ser man genast färgläggningen tack vare bläckteknologin Sockolor (R). Bäst resultat får man med hudfärgade strumpor, men röda ger extra dramatik i bilderna.

Dark Horse, som ger ut bl a Lone Wolf and Cub och Ghost in the Shell, hälsar i en press-release att de trivs alldeles utmärkt med svartvita sidor som det alltid har varit, tack så mycket.

TokyoPop däremot, som ger ut bl a Fruits Basket, lär enligt konfidentiella källor arbeta på en produkt de kallar iNylon (TM). Samma källor hävdar att arbetet med iNylon (TM) påbörjades låångt före Viz Media ens hade tänkt på Sockolor (R), så det så.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Retrocred!

Michael R. sa...

Men den intressantaste nyheten är ju ändå att Viz nu kommer jobba för att ge ännu mer "autentisk japansk känsla" i sin manga genom att inte bara låta ljudeffekter vara kvar som i den japanska utgåvan, utan låta ALL TEXT I HELA MANGABOKEN förbli på japanska! De kommer alltså att sälja exakta återgivningar av den japanska utgåvan, så att det ska bli så autentiskt som möjligt! (Men som tidigare tänker de fortsätta ta mycket mer betalt än vad den japanska utgåvan kostar.) Vi kommer alltså sitta där med t ex Excel Saga-böcker i våra händer och få känslan av att inte fatta ett dugg. (Tydligen är det väldigt autentiskt japanskt att inte fatta ett dugg av det som står i boken.)

Och det knäppaste är att jag inte ens hittar på det här; det stod i en Excel Saga-bok! Om det var på skämt? Tja, det stod att "Today's joke is tomorrow's business plan"...

Nene sa...

Heh!