tisdag 31 mars 2009

"I'm a fantasy author. We have trouble with the concept of brevity."

- citat Brandon Sanderson i hans kommentar om varför den sista delen i Wheel of Time blir tre sista delar, nu när Tor har släppt ett officiellt uttalande om saken. Del 13 och avslutande 14 heter preliminärt “Shifting Winds“ och “Tarmon’Gaidon“. Förhandsboka del 12, The Gathering Storm, här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev "lite" irriterad när jag hörde om uppdelningen av den sista boken. Men efter att ha läst Brandon Sandersons förklaring på hans blogg så både förstår jag och accepterar uppdelningen. Kan rekommendera alla som blev irriterade (och alla andra som är intresserade av böckerna =))att läsa igenom hans förklaring, den är lite lång men värd o läsa igenom. Nu efter att ha läst förklaringen så vill jag till och med inte att han ska speeda upp processen. Tycker han ska hålla sig till det nya schemat som han lagt upp.

Jörgen sa...

Han kommer trilla av pinn' innan sista boken kommer ut, sanna mina ord.
Sen måste änkan Jordan leta upp en ny författare som åtar sig uppdraget att skriva sista boken, men efter ett års skrivande kommer han eller hon fram till att den måste delas upp i två delar.
Sen går den författaren och dör och så upprepar det sig.

Och under tiden så blir det mycket hårflätsryckande och kjoltillrättande. Och bara ett kapitel om Mat, som är den enda karaktären man är intresserad av att följa.

Magister sa...

Vilket tramsigt påstående -- "We have trouble with the concept of brevity". Före Tolkien hade INGEN något problem med det. Titta bara på hur många fantasy-romaner från före 1950 som är under 300 sidor och fristående.

Anonym sa...

@Magister, Och hur står de sig mot tolkien, jordan, martin och alla andras böcker? Inte alls skulle jag vilja påstå, kvalitén är betydligt lägre på dem anser jag. Det gör många andra också i och med att väldigt många anser tolkiens böcker som de absolut bästa.