torsdag 5 mars 2009

Thwarted!!

I ett år - nej, mer, minst ett och ett halvt år - har vi längtat efter och sett fram emot filmatiseringen av Bläckhjärta, en av våra favoritböcker. Och förväntan har bara ökat när nu trailern var så fin, och det är Brendan Fraser, och Helen Mirren, och Paul Bettany!

Så idag stod jag i fnittrande spänning i kö på Filmstaden. "Vi vill se Bläckhjärta," säger jag. "Den ska inte gå i Malmö," svarar fru SF. DEN SKA INTE GÅ I MALMÖ?!?!?! VI VILL JU SE DEN!!! Skrek jag inte, för jag blev mållös. Ska man behöva åka till Köpenhamn?! Vi vill ju se Bläckhjärta!!! Det är ju filmen vi vill se! Who's with me? Upp på barrikaderna!!! Ropen skalla, Bläckhjärta åt alla! Fantasy-filmer åt alla!!!

/Revolutionsgeneral Karin Folchart

11 kommentarer:

katafon sa...

Haha, den ska jag se i morrn.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Pbbtthhhthpthh.

Sandra sa...

F*n vad dåligt!!!!!:< den borde visas på alla SF-biografer! konstigt att dom inte visar filem i en storstad som Malmö. kunde ha förstått om dom inte visade den i nån liten by eller nåt, men Malmö!! varför inte??

Fia sa...

Jag kan inte tro att de inte visar den. Varför inte då??! Inser de inte att det är många som vill se den? Fatta vad de kommer gå miste om slantar...

Nene sa...

Om alla som vill se den skriver till SF Bio så kanske vi får hit den?

Mitt irriterade mail har i alla fall redan gått iväg.

Anonym sa...

Spamma biljettkontoren med frågor om varför man uteslutit Malmö.

Anonym sa...

Skönt att slippa ännu en fantasy. Fantasy är overkligt. S-F är verkligt, mer rymdfärd och wormholes till folket.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Anonym 2, se upp där. När fantasy börjar räknas bort kan det lika gärna drabba sf. Och vi vill ju se Star Trek i maj...

Fia sa...

Anonym 2 - hur kan man dissa något så underbart som sagornas värld med magi, drakar och alver för maskhål..? Kanske har du bara inte hittat rätt fantasy?

Själv kan jag inte välja vad jag gillar bäst. Något som dock är helt sant är att jag toklängtar till den nya Star Trek... Zachary Quinto som Spock och Karl Urban som Bones... *mmm* kan ju inte bli annat än superbra! Karl Urban ser till och med ut som DeForest Kelley!

Anonym sa...

Har nu mailat dom. Och jag var noggrann med att vara tydlig men respektfull. Det duger inte att hota dom, även om dom nu förtjänar det... *morrar*

Jag för min del anser att mångfald är önskvärt.Jag gillar att det inte bara är dom "breda" filmerna som får ta plats, utan även mer genre-specifika filmer.
Star Trek är inte min melodi, men jag skulle aldrig missunna någon som gillar Star Trek att se den, på samma sätt som jag hoppas att andra låter mig ha min Fantasy-eskapism ifred!

Och för övrigt så ifrågasätter jag hur verklig Jabba The Hut är...

Nathleeng, som väljer ut sin vassaste högaffel i förberedelser på vilda protester.

Glömd sa...

Jävligt märkligt, klart den skall visas i Malmö också. Och i Lund med om den nu inte skall visas där heller.


Sätt ihop en namnlista i butiken, eller på hemsidan. Så kanske SF tänker till lite bättre nästa gång.