fredag 20 mars 2009

Vilken investigator vill du vara?

En rejäl seger för Aragorn har nu satt honom på tronen.

I lovecraftiansk anda - inför vår Lovecraft-afton imorgon 21 mars kl. 16 - tänkte vi nu fråga vilken sorts hjälte (investigator) av övernaturliga och ockulta fenomen skulle du vilja vara? För inspiration se t ex Call of Cthulhu och Trail of Cthulhu.

Arkeolog/Antikhandlare,
för om vi är ärliga, vilken arkeolog har inte velat ta med sig den mystiska artefakten hem? Inte kan man väl gräva ut gravar utan att bli gravplundrare? Och vem vill inte vara Indy?

Forskare,
har det sanna vetenskapliga perspektivet på både de fysiska tingen och deras påverkan på människan. Kallas med fördel 'galen' men vill själv hävda att konventionerna hejdar vetenskapens framgångar.

Psykolog,
har med stor själslig styrka tagit hand om patienterna som berättar om sina tentakelfyllda drömmar, sina visioner och rösterna. Rösterna!


Medium,
med en förmåga att tränga igenom den påtagliga verklighetens slöjor och nå det som väntar i dimensionen bredvid på andra sidan döden... eller galenskapen.Antropolog / Upptäcktsresande,
dras till platser och folk som inte besökts av andra. Skräms inte av religioner, kulter och riter som åkallar varelser främmande för mer "civiliserat" folk.
Bibliotekarie / Bokhandlare,
snubblar alltid över mystiska böcker med märkligt innehåll, underliga förord och sällsynta illustrationer.
Journalist,
gräver i varje dödsfall utanför de normala, följer upp ledtrådar med orädd panache.
Dilettant,
har tid och pengar över att göra vad som faller i hågen. Oavsett vilken del av världen som fångar intresset eller vilka märkligheter som dyker upp på vägen.


Läkare,
med god kännedom om anatomi, mutationer och sjukdomar. Fuskar i medicintillverkning, samlar på läkeväxter från främmande länder och kan gräva ut en kula på ingen tid alls.

Militär,
kan vapen, har självkontroll, kan stirra monster i vitögat och ändå minnas var avtryckaren sitter.Deckare,
är bekant och bekväm med den undre världen, löser gåtor, öppnar dörrar och har sett människans mörkaste sidor.

12 kommentarer:

lazy sa...

Bibliotekarie naturligtvis! Ancient mystical tomes för mig!

Fia sa...

Hmmm, svårt att välja. Jag tror det får bli militär!

Broman sa...

Vem vill inte vara Indy?

Jag frågar igen;
vem vill inte vara Indy?

Glömd sa...

Jag valde arkeolog även om det i stort verkar vara ett riktigt skitjobb. Jag tänker då på alla utgrävningar ruggigt skitväder. Fast får jag vara Indy så hade det helt klart varit mitt förstaval.

Annars hade nog deckare passat mig mer. Då kan man sitta på stake out i en varm bil och fisa. Plus att man får snoka i andras liv :D

Anonym sa...

jag vill vara en halvgalen vetenskapsman/professor som kommer på en jättebra lösning i sista sekunden men som annars är lite assosial ock annorlunda (kan tänka mig att anses som knäpp)

Linnéa sa...

jag väljer forskare eftersom det är närmst vetenskapsman eller proffessor eller både och(jag skrev som anonym igår, råkade trycka på enter innan jag han skriva klart och välja namn).

Mitt drömyrke är magiker och alkemist men eftersom det inte fanns med valde jag det som jag tycker är närmst. det är inte bara yrket jag vill ha utan också karaktären ( lite virrig, halvtokig och associal(kan inte stava till det) men väldigt smart)

Sebastian sa...

Forskare. 7 sanity och tappar en mindre vid besvärjelsekastande :)

Andreas sa...

Tja, appropås arkeolog: http://www.tjuvlyssnat.se/allmant/att-springa-och-leta-skatter-r-ju-mest-fr-barn-liksom

Jag vill vara dilettant. Och så vill jag svimma. Och bli fångad av en stark och vacker deckare.

Broman sa...

Något som alla investigators måste bära med sig:

http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=69573392245&h=F3LBb&u=p06MB&ref=mf

Åka sa...

Jag gjorde faktiskt en rollperson igår, och det blev solklart en forskare. Jag är ju en forskare på riktigt, men det är lite annorlunda i Call of Cthulhu...

lindorm sa...

Jag har inte kunnat bestämma mig så jag har röstat på Arkeolog, Antropolog och Dilettant på respektive dator.

Mister Bradstock sa...

Tja, i Mask of Nylle-kampanjnen som jag är med i (om den inte dött) så var det självklara att vara bokhandlare, var lite häpen att inte alla ville vara det...