fredag 24 april 2009

Kommande - nytt från London Book Fair

Kapten Karin seglade till London Book Fair för att träffa bokförlag och få veta om det kommer några nya böcker framöver. Och det gör det! Ett litet urval:

Vi börjar med den som lär komma att sälja mest: Efter många års väntan kommer nu uppföljaren till Da Vinci-koden! The Lost Symbol av Dan Brown utkommer i september och har återigen Robert Langdon i huvudrollen, och det lär vara tempelriddare inblandade.Och så kommer det en uppföljare till Dracula! En auktoriserad uppföljare, skriven av Bram Stokers ättling Dacre Stoker, som ska heta Dracula: The Undead. Den utkommer i september i England - och filmen som bygger på boken börjar filmas i juni!Ray Bradburys Fahrenheit 451 ska bli graphic novel. Konstnären heter Tim Hamilton - se hans hemsida här.


Zombietrenden fortsätter, med bland annat The Forest of Hands and Teeth av Carrie Ryan. Den unga Mary bor i en by som är helt omgiven av "The Unconsecrated". Hotet utifrån blandas med hotet från Systerskapet som styr byn, och därtill kommer romantiska förvecklingar. Boken är redan på gång in till butiken!


Guillermo del Toro - regissören bakom bl a Pans labyrint och Hellboy-filmerna, som nu håller på med Bilbo-filmerna - har skrivit en skräckroman! The Strain börjar med ett flygplan fullt av mystiskt döda och fortsätter med att lik försvinner från bårhus, och kommer i juni.

Inga kommentarer: