onsdag 21 januari 2009

Bäst 2008? - filmer

Författarna vi har störst förväntningar på inför 2009 är alltså Jim Butcher, Scott Lynch och George R. R. Martin (som dock verkar titta på fotboll istället för att skriva) - vi vill ha hårdkokta trollkarlar, gentleman bastards och knights who say "fuck". (Vem var det som sa något om bad boys? Äsch.)

Nästa poll-tema skulle vi kanske ha kört före förväntningarna-temat, men rumtiden är som vi alla vet krökt. Det gäller att utse 2008 års bästa. Vi börjar på bio (men de flesta alternativen finns förstås nu att få för soffan).

2008 års bästa film?

Låt den rätte komma in.
En av de bästa vampyrböckerna vi läst blev en riktigt bra, snygg och kuslig vampyrfilm i regi av Tomas Alfredson.The Dark Knight.
Christian Bale är den mörkaste Läderlappen hittills, och Heath Ledger är den bäste, mest skrämmande Jokern någonsin. (Somliga bokhandlare kan också skrämmas.)


Iron Man.
Kanske den bästa Marvel-filmatiseringen? Vi diggar Robert Downey Jr som blaserad miljonär/superhjälte.Wall-E.
Postern säger allt. Wall-E är trogen sin tjänst som städare men får snart upp intresset för det nya.Stardust.
Neil Gaimans underbara bok - "a romance within the realm of Faerie" - blev en sagolik och swashbuckling film.Hellboy II : The golden army.
Demon vs faerie i snygg, fartfylld, steampunk-inspirerad actionrulle. We like.
Sweeney Todd.
Mörk och generöst bloddrypande med Johnny Depp som sjungande demonisk barberare i regi av vår älskling Tim Burton.I am legend.
Will Smith, den siste överlevande mannen, är omgiven av vampyrer i ett kusligt snyggt postapokalyptiskt New York.The orphanage.
En spansk film som kommer att få dig att rysa och fick oss att skrika till av skräck vid åsynen utav små barn.Kung fu panda.
Jack Black gör rösten till en "fan-boy" panda med ytterst mycket intresse för allt ätbart och kung-fu. Att vara den utvalde är en tung roll att fylla.Som alltid välkomnar vi påfyllnad och synpunkter i kommentarerna!

/Karin & Anji

4 kommentarer:

Nene sa...

Wall-E och Dark Knight! (vad säger det om mit bio-tittande?...)

Staffan sa...

Hård konkurrens, men jag måste nog rösta på Iron Man för att den fångade serien så pass perfekt. Dark Knight var också lysande, men den hade inte riktigt samma perfektion, plus att den led lite av samma problem som den förra generationen Batman-filmer, där skurken överglänser hjälten.

Glömd sa...

I am Legend. Även om Wall-E var jäkligt bra på ett sött vis :)

Johan sa...

Hellboy II, jag säger bara:

Abe: - My body's a temple.

Hellboy, slänger en öl till Abe: - Well now it's an amusement park