fredag 3 oktober 2008

Har sett Hellboy 2!

Häromdagen var vi och såg Hellboy - The Golden Army.
Och vi gillade den! :) Vad är inte att gilla med Hellboy? En stor röd demon med kort stubin som gillar godis och katter. Med en tuff flickvän som är gjord av eld och en blå polare som bor i vatten och läser poesi. I den här filmen dyker dessutom Johann Krauss upp: kick-ass ektoplastiker i steampunk-stil.

Det är en hel del steampunk även annars: vi kom på oss själva med att söka efter ett ord för "kugghjulsälskare" och kom fram till att vad det än hette så var vi sådana!

Skurkarna har övertygande anledningar att vara skurkar, agerar som deras övertygelse kräver även när det är obekvämt och de är sjukt snygga utan att vara bildsköna.
Stridsscenerna är förtjusande och skogsguden rockar! Och vilka gulliga, vi menar kusliga tooth fairies!

Visst, vi kan förstå varför det finns kritiker som pratar om manus, karaktärsskildringar, specialeffekter istället för innehåll och vi inser att i det här läget kunde vi inte bry oss mindre. Mer Trollmarknad och mindre snack, tack!

/Karin Sapien & Nene Krauss (dubbel S, naturlisch)

3 kommentarer:

Anonym sa...

sverige är så sena... jag är rätt säker på att 80% av alla svensk fans redan har sett den på ett eller annat sett...

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Jaha, och? Vi har inte sett den förrän vi har sett den, och vi har inte skrivit om den förrän vi har skrivit om den.

Spelar väl ingen roll om Sverige är sent på det? Den är värd att ses, och vi ser hellre film på bio än nerladdad på dator. Men det får väl stå för oss då. Så tillhör vi kanske de sista 20% av fansen?

Nåja, alla vägar bär till Hellboy!

Magister sa...

Gillade inte vad del Toro hade gjort med Johann Krauss -- han är så mycket mer sympatisk i serien -- men annars får filmen med beröm godkänt. Extra guldstjärna för referensen till Algernon Blackwood (auktionshuset som är med i början heter Blackwood's) och Lord Dunsany ("the crown of Bethmoora" anspelar på Dunsanys noveller "Bethmoora" och "The Hashish-Man").