fredag 1 februari 2008

The final frontier

Grottmännen vann vår första episka kamp!

Nu är det dags för nästa. Vi hade tänkt oss alver vs orcher, men sedan hände något som orsakade att den fajten blir uppskjuten. Detta är nämligen vårt blogginlägg nummer 42! Följaktligen sticker vi ut våra elektroniska tummar och liftar ut i galaxen: kampen står denna gång mellan rymdskepp!

Karin: Tja, Hjärtat av guld har ju den oändliga osannolikhetsdriften, men... jag får nog rösta på Han Solo iallafall. Eller Mal Reynolds. Eller Han. Eller Mal. Hmm... får Mal ta hela Reavers-flottan till hjälp igen? Inte det nej. Jaha... Då får jag väl vara pragmatisk (äsch) och rösta på Tusenårsfalken: den har nog litet bättre fire power trots allt. Och en wookie.

Nene: Ja, det är ett svårt val det här. Jag vill rösta på Serenity för att det är en förtjusande skrothög, men Andromeda har verkligen en högre utdelning när det kommer till vapen. Även om Dylan Hunt har universums fulaste frisyr.

Anji finslipar sina argument och återkommer.

7 kommentarer:

lilol sa...

Klurig fråga.
Jag har ju svårt att se att någon skulle kunna ta ner Hjärtat av Guld om Zaphod och co var beredda på det (och datorn inte höll på att bereda en helt underbar kopp te). Dock vet jag ju inte hur den skulle fungera offensivt (även om det väl borde gå, oändlighetsdriften ger ju oändligt många möjligheter).
Serenity vill man ju hålla på men tyvärr är det ju något av en skrothög och jag kan inte ens komma ihåg vad den har för vapen (vilket antagligen betyder att de inte är alltför kraftfulla).
Millenium Falcon har ju bevisat sig i strid och skulle väl ta de ovanstående men jag har svårt att tro att den skulle stå sig i ensam strid mot Luke i en X-wing.
I en mot en strid så får nog mina pengar gå till Luke i en X-wing (även om han kanske skulle vara ännu bättre i en Cylon Raider).
Flotta mot flotta är det svårt.
Battlestar Galactica vs Imperial Fleet vs Cylonskepp vs Vogonflotta. Hmm. Tricky, tricky.

Mot planeter är det en tie mellan Deathstar och Lexx.

lilol sa...

Upptäckte precis att det fanns givna alternativ.

Blev Pegasus som röst (eftersom jag inte sett Andromeda).

katafon sa...

Spaceball One, förstås. They break for nobody.

Serenity har charm, men inte en endaste liten laserkanon. I en regelrätt fight är det enda de kan göra att fly för livet.

Johan sa...

Svårt val... Hade jag fått välja fritt hade jag valt Nostalgia for Infinity från Revelation Space.

Nu vet jag knappt vilka hälften av alternativen är så jag måste forska lite innan jag röstar... ;)

Lina sa...

Serenity! Jag följer hjärtat när jag röstar, pragmatik schmagmatik.

Staffan sa...

Om det gäller vilken som skulle vinna i en fight, så blir det antagligen Enterprise, Spaceball 1, eller Andromeda Ascendant.

Heart of Gold: Osannolikhetsdriften är nog lite för opålitlig för att använda i strid.
Serenity: Liten och obestyckad. Bäst serie, men skeppet skulle inte ha en chans.
Enterprise: Vilken av dem? Ganska stor skillnad på NX-01 och Enterprise-E. Om vi snackar en av de senare modellerna så har vi i alla fall sköldar och bestyckning av rang, plus att om de får problem kan de alltid studsa en gravitonpartikelstråle mot huvuddeflektordisken.
Millenium Falcon: Litet skepp, primärt menat för frakt. Om ni hade listat en Imperial Star Destroyer i stället hade saken kunnat vara annorlunda.
Pegasus: BSG-teknologi i allmänhet verkar vara ungefär på vår nivå, förutom att de har driftsystem (både normalrymd och FTL) som funkar avsevärt bättre. Jag tror missiler kan ha svårt att hävda sig mot superteknologin i andra SF-universa.
Thunderbird-3: Har ingen koll på Thunderbird-universat, så ingen kommentar.
Korolev: Det mesta som sägs om Pegasus gäller även Korolev.
The Massive: Har tyvärr ingen koll på Invader Zim heller.
Spaceball One: Helt klart imponerande, framför allt med transformeringsfunktionen.
Andromeda Ascendant: Det var ett tag sedan jag såg serien, men jag vill minnas att AA är ett renodlat krigsskepp och allmänt jävligt badass. De har väl inte riktigt samma "Make Shit Up"-faktor som Enterprise, men utgår å andra sidan från ett högre grundläge. Dessutom det enda av skeppen som har en humanoid representation, och en väldigt trevlig sådan.

Jag är även lite förvånad över att inte Agamemnon, White Star 1, eller Excalibur fick vara med i tävlingen.

Gunnar sa...

Vad har ni för omröstningar egentligen? I en rymdfajt vill man ju rösta på "The Liberator" (från Blake´s 7)!

Och Serenety har väll inga vapen ens? Var det inte någonting de fick montera på extra när de ville se hårda ut? (fast det är väll en hint att jag borde se om serien igen)