fredag 29 februari 2008

The fight goes ever on and on...

Jaha, vampyrerna vann. Denna vecka ännu en klassiker:

Who would win in a fight:
Ninjas or pirates?

Karin och Nene (i kör): Piraterna!!
Anji: Men allvarligt, ninjorna skulle...
Karin och Nene (i kör): Aarrrhh! Shiver me timbers! Savvy?

16 kommentarer:

katafon sa...

Herregud. Ninjorna är tränade lönnmördare som vet 1001 sätt att ta en människas liv och är beredda att offra sig själva; piraterna är ett gäng Keith Richards-wannabes och fyllerister som bara är ute efter pengar. Det finns inte en enda punkt där piraterna är överlägsna.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Men ninjorna kan försöka kasta vilka vassa saker de vill på Captain Jack: han går inte att träffa, för hans stapplande rörelser är fullständigt oförutsägbara! Och sen behöver han bara andas på ninjan så stupar den.

Jibril sa...

Inget klår kapten Jack Sparrow!
Han är oförutsägbar med en jävla massa tur. Och skoningslösa pirater som faktiskt är motiverade (och inte bara flyr Kan klå vem som helst!

Glömd sa...

En ninja skivar upp en pirat innan piraten ens hunnit fokusera blicken.

ecthelion sa...

jibril: heter du så på riktigt? vore coolt, för i så fall är det första gången jag möter någon (om så än online) som bär den arabiska versionen av mitt namn...
men tyvärr jag håller inte med, ninjan vinner med ena handen bakbunden

Jibril sa...

I så fall tar jag och chansar: hejsan Gabriel.
Det beror på om vi tänker klassiska renodlade ninjor eller om vi ska börja blanda in naruto i det här.
Dödstekniker i all ära men om man är pirat och över 30 måste man vara jäkligt skicklig!

The ninjas is going down!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Ja, vi funderade på att vikta fajten från början och lägga in en bild på Naruto. Men det vore fusk, och fusk är ju fult... eller?...

/Nene

Anji sa...

Jack Sparrow må vara oförutsägbar men han är chanslös mot en ninja. Period!

*shrugs* Naruto? Blandar vi in ninjor (muppar, emo-barn, kalla dem vad ni vill, de är INTE ninjor!!!) därifrån då är det klart att piraterna vinner.

Med alla tillbakablickar som alla (nästan iaf) karaktärer i Naruto har så hinner t.o.m. Jack klä av dem och tvinga dem att gå plankan... Innan de ens hinner inse att de precis blivit föda för vad det än är som känner för att glupska i sig dem.

*throws a smokegrenade* *runs the hell away*

/Anji

Anonym sa...

Hmm, tidigare omröstningar har varit lätta men nu blev det svårt. Kunde inte bestämma mig. Så mycket att väga in. Captain Yellowbeard (stagger, stagger, crawl, crawl) är ju en favorit. Ninjas som levererar hamburgare är svårt att toppa. Råkade gå in i butiken i lördags och då spände Karin och Nenne ögonen i mig och sa i kör: du röstar väl på PIRATERNA!!!
Eh, oj, jaha, då var väl den saken avgjord (det gäller att hålla sig väl med sin lokala sf-leverantör).
;)
/Palle

ecthelion sa...

tss... naruto vs ruffy - riktig ninja vs riktig pirat i båda fallen vinner ninjorna.
en ninja är elit krigare som tränats sedan de kan stå på benen, en pirat är en simpel rånare som valt att röva till sjöss för att det är lättare att komma undan.

Gunnar sa...

Så här:

Fajt 1
Pirater och ninjor möts av misstag då piraterna gör ett strandhugg på japansk fiskeby. Piraterna plundrar och skövdlar by i gryningen, ninjorna ninjar sig och gömmer sig väl i skuggorna.

Visserligen inga dödsoffer (då ninjorna inte visar sig) men jag skulle tillskriva en lätt seger för piraterna.

Fajt 2
Ninjorna bestämmer sig för att hämnas och försöker simma ut i mörkret till piraternas skepp...

Återigen en tveksam seger till piraterna när hajarna äter upp ninjorna

Fajt 3
Ninjorna gömmer sig och inväntar att piraterna skall anfalla nästa by

Walk over, piraterna hugger en annan by (fast där härksar de så klart)

Fajt 4
Ninjorna försöker infiltrera piraterna och ansluta till deras besättning, förklär sig, söker värvning och blir välkomnade. De upptäcker också piraternas hemliga "trolldryck"; rom!

En kort fajt utbryter faktiskt mellan parterna, men i slutet vinner piraterna, då ninjorna alkoholförgiftas.

Fajt 5
Ninjorna trötta på alla misslyckade tekniker skapar ett bakhåll per by och slår till vid piraternas nästa strandhugg. De fäller några pirater och ser stolt på när resten retiterar till sitt skepp.

Seger till ninjorna till sist, men...

Fajt 6
Väl åter på sitt skepp utplånar piraterna byn (med ninjor och allt) med sina kanoner

Och så ännu en vinst till piraterna. Som nu lämnar dessa kuster (det fanns ju aldrig någon rom i byarna), och ninjorna gömmer sig i städer (helst inlands)

Så seger i långa loppet till piraterna...

Och tar du en pirat mot en ninja:
P"Aaarrr, matey?"
N"Hai"
P"Rom?"
N*tittar misstänksamt mot giftet som skräcks över*
P*tar sig en redig en*
N*vill inte vara sämre, smuttar*
N*uppskattande tar en hutt till*
P*rycker tillbaka flaskan*
N*ninjagrepper den åter och häver den*
P*försöker nita landkrabban som snott spriten*
N*har redan däckat i lyckligt fyllerrus*
P*shanghaiar med sig ninjan som ny skeppspojke"

Blir nästa omröstning rom vs saké?
Jag vet segraren där också ;-)

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Heja Gunnar! Du har helt klart satt fingrarna på spikarna (gillade särskilt slutet. Ninja som skeppspojke ger ny dimension till wax on- wax off..)

/Nene

Anonym sa...

Piraterna vinner alltid för de har sina stora farliga kanoner medan ninjorna bara har små löjliga kaststtjärnor. Pirater slåss till det bittra slutet om de så måste medan ninjorna smiter hem till mamma så fort det blir lite tuft. Piraterna skapade sina egna samhällen medan ninjorna gömmer sig i sina unkna hålor och bara kommer fram när det är mörkt.
I'll be a pirate any day, say's I.

Snöstryparen

Urrk sa...

För dom som vill ha en grundkurs i piratiska kan Snöstryparen och jag rekommendera Walt Disneys version av skattkammarön från 1950. Där gäller det att ha sin bingobricka med piratfraser framme och kryssa för när det sägs ”Aaarrrh”, ”Shiver me timbers” osv… Men det gäller att vara snabb för där haglar det piratfloskler :)
/Palle

ecthelion sa...

gunnar du är helt fel ute

1. piraterna skulle knapapst slå till i gryningen, som de skövlar skulle en rökpelare synnas tillräckligt länge för att flottan skulle hitta dem. och om vi nu säger att de skulle göra det, så skulle de supa staden tom. lagom till kvällen när piraterna nöjt läspar på den rom som de inte får plats med på båten så smyger sin ninjorna på. låt mig även påminna om kvinliga ninjor som klädde ut sig till prostituerade "yes... yes... *ljudet av knäckt nacke*"

2. när fick hajar radar. du dör inte om du badar. och ninjorna skulle aldrig simma det gör för mycket väsen. de tar helt enkelt en så liten,mörk och smal båt som möjligt.

3. so fort ninjorna inser att piraterna inte kommer så tar de sig till båten och skeppet och bränner det. lets face it, det tar längre tid att plundra en by än att inse att de inte kommer
och lets face it utan båt är piraterna körda....

Gunnar sa...

Bara appropå ecthelions komentar:

Piraterna skulle självklart supa staden tom på all riktigt sprit... för det hittar det ingen av.

Och varför skulle de hamna hos ninjor förklädda till prostituerade? De skulle ju vilja ha betalt, knappast piratmässigt :-)

Och varför skulle förresten ninjorna i förväg vara utklädda till prostituerade till att börja med? Är det deras vardagsklädsel? Kan inte vara mycekt till ninjor i så fall ;-)

En poäng finns i att hajarna inte givet skulle äta upp ninjorna bara för att de badade, för det måste det finnas blod i vattnet... men jag tror inte att det skulle simma ut innan piraterna hade rott tillbaka. Och även om pirater är bra till mycket, så är de inte så duktiga på att hålla efter sig. Det är en väldigt stor risk att de spillt stora mängder av andras blod i vattnet... och det sporrar hajar.

Liten mörk båt vs stort pirat skepp...
Och sjöfarande folk vs "vi har isolerat vår ö från resten av världen och har inga riktiga skepp"-folket...
På strid till havs...
Och det finns folk som tror att den lilla mörka båten:
A. Hinner i kapp tremastaren
B. Har en chans i strid mot tremastaren
C. Har besättning som är vana vid att slåss på gungigt, halt och skitig durk

Vi pratad väll fortfarande om ninjor mot pirater. Den stora ninjaflottan är inte okänd för att den var dold utan för att den inte fanns...

Och terori tre, att ninjorna blixtsnabbt reagerade, smiter förbi piraterna, ror ut, undviker kanonkulorna, äntrar på magiskt sätt, överrumplar vakterna och tänder eld på båten, under den kaffekvart som piraterna skövdlar byn... gullig teori, men vid tiden som ninjorna har bytt pyjamas har piraterna lättat ankare redan.

Eller så ska vi bara inte ta diskutionen så seriöst :-p