torsdag 17 januari 2008

Mycket att läsa under våren!

Läser och läser Svensk Bokhandels tjocka katalog Vårens böcker 2008. Ett litet urval av vad som dyker upp på svenska framöver:
Bakhåll, de trevliga lundensarna, ger ut både Mary Shelley - Frankenstein, utk. juni - och H. P. Lovecraft - Pickmans modell och andra noveller, utk. februari. Efter att inte ha funnits på svenska på länge kommer H. P. Lovecraft ut två gånger i vår: även på Vertigo förlag: Fallet Charles Dexter Ward, utk. april.
En fullständigt oväntad men genast efterlängtad kokbok: Assars kokbok samlar recept från köken i Nollberga. Slabbgryta och Ond Saft, någon? Utk. april.
Andreas Romans nya bok är en skräckhistoria som heter Mörkrädd. David bestämmer sig för att bota sin skräck för mörkret genom att bo ensam i en stuga ute i skogen. Men är han verkligen ensam?... Utk. maj.
Cormac McCarthys mörkt post-apokalyptiska Vägen kommer på Bonniers i april. En far och hans son vandrar genom ett dött, bränt amerikanskt landskap, beredda att göra allt för att överleva mot alla odds.
Steven Halls Raw shark texts kommer på Damm i april. Kärlek, minnesförlust och konceptuella hajar som äter folks tankar...
Det mörka tornet: Revolvermannens berättelse är en tecknad serie/grafisk roman som berättar historien om den unge revolvermannen Roland av Gilead och vad som hände honom i baroniet Mejis: en historia som även berättats i Magiker och glas i Stephen Kings Det mörka tornet.
Nästa-bok-att-samla-på:
Nemi 6 och Rocky 14 i april från Kartago; Mästerdetektiven Conan 40-45, Inu Yasha 28-33 och Oh my goddess 5-10, en i månaden, från Egmont.
Tredje delen i Svärdens väktare av Nick Perumov heter Magikerns födelse och kommer i april på Ersatz.
Fjärde delen i Han som föddes att möta mörkret av Michelle Paver heter Vargbröder: Jagad av klanerna och kommer i mars på Semic.
Damm ger ut Riganterna del 2/Drenai del 13 - Midnattsfalken - av David Gemmell och Sanningens svärd del 17 - Skapelsens pelare - av Terry Goodkind, båda i mars.

Snart är det vår!!
/Optimist-Karin

1 kommentar:

Bookhousegirl sa...

Ni glömde att vi väntar ihärdigt på Upprorsänglar av Libby Bray fortsättningen på den underbara historiskt prassliga fantasyboken "Ögat över månskäran" som kommer den 11 April!!