onsdag 23 januari 2008

Harry är här!

Nu har vi äntligen fått in pocketen av White night, den senaste delen i Jim Butchers The Dresden files. Vi har dessutom extra lågt pris - 55 riksdaler - på Storm front, första delen i serien: så om du inte redan har stiftat bekantskap med Harry Dresden så är det dags nu!Harry Dresden är en hårdkokt trollkarl/privatdeckare i Chicago, en cynisk good guy som oftast har alla oddsen emot sig men försvarar sig med magi och tykna one-liners. Böckerna är skrivet på ett snyggt noir-språk och bjuder på konstant action.

Låt se om jag kan komma ihåg hur många som är ute efter honom för tillfället: vampyrerna, faeries från vinterhovet, Erlkönig och den vilda jakten, trollkarlarnas råd, demonen som besatt honom, undrar om det inte är kvar någon nekromantiker med en grudge också - och det är säkert fler ändå. Dessutom måste han utbilda en trulig ung magiker, fria sin halvbror från mordmisstankar och bestämma vad han egentligen känner för en viss blond polis. Yay :) Nu ska jag bara läsa ut The good fairies of New York så ska jag ge mig direkt på the vicious fairies of Chicago.

I april kommer del 10, Small favor, inbunden. Harry finns även som tv-serie samt ska i sommar bli graphic novel: visst ser det snyggt ut?

/Karin Murphy

Inga kommentarer: