måndag 7 februari 2011

Trailers, vampyrer, Ankh-Morpork, oh my!

Ett litet axplock nyheter! (Varav några är färskare än andra, men det är första gången vi skriver om dem här ...)

Good Omens

Vi snor lyckligt den här nyheten från Moderskeppets hemsida: På SFX Weekender i helgen avslöjade Sir Terry Pratchett att Good Omens tillslut kommer att filmatiseras!! Som en miniserie i fyra delar. Det finns inte mycket mer info ännu, men: förväntan, we has it!!

Jymden

NASA och ESA planerar en gemensam expedition till Jupiters måne Europa. Srsly? Har de inte läst sin Arthur C Clarke - och är det inte tjänstefel? "All these worlds are yours, except Europa. Attempt no landings there." Fast jag hoppas förstås jag slipper säga "Vad var det jag sa?" ...
Tecknade serier

A Song of Ice and Fire blir comic! Sedan tidigare finns det ju några fristående comics som utspelar sig i världen, men nu är det alltså huvudhistorien som ska tecknas. Manus av Daniel Abraham och teckningar av Tommy Patterson; lösnumren ska börja komma ut "senvår 2011", och så småningom ska de komma i album.Jeff Smith - som vi känner och älskar för Bone - håller på att rita en Stålmannen-serie för DC Comics!


Vampyrer

En av våra favoriter bland svenska författare, Inger Edelfeldt, håller på och skriver en vampyrroman! Eller för att citera korrekt, "vampyrroman". Den verkar vara på anteckningsbokstadiet än så länge, men vi har redan härliga förväntningar.
Trailers

De har tydligen spelat nån liten fotbollsmatch i USA. Det intressanta med det är att i pauserna visades massor av roliga trailers till årets kommande filmer! De finns samlade här.
Och Clive Barker håller på att spela in en boktrailer till Abarat 3! Från hans twitter:
"Tomorrow Christopher Carrion comes to life, in a filmed trailer for Abarat III. The director of the three minute taste of the Abarat is my great friend Mark Miller. Make up and effects by the talented Stephen Imhoff, and Chris Alex, who will be working on my next movie. Special effects by Brandon Mahlberg. This has been a long time in the making."Priser

SFX (Storbritanniens antagligen största tidning om våra genrer) har delat ut sina årliga SFX Awards! Bästa roman: I Shall Wear Midnight av Terry Pratchett. I princip alla tv- och skådespelarpriser gick till Doctor Who.

Spel

Till Essen-mässan i oktober kommer det att presenteras ett nytt Discworld-brädspel! Det heter Ankh-Morpork och går ut på att ge sig in i de minst sagt snåriga maktintrigerna i staden som är på väg till kokpunkten när Vetinari plötsligt saknas.

2 kommentarer:

Lina sa...

OMGS! Bara en massa sjukt roliga saker. Overload of goodiness!

Men, vad är detta fotboll ni nämner? Never heard of... ;b

Nene sa...

Ooooh! Sjukt goda nyheter allesammans! Och till min egen stora förvånging vet jag faktiskt vem som vann den där matchen. Men jag såg den inte och hade alltså inte sett trailersarna heller. Märkliga saker händer ...