onsdag 9 februari 2011

Att överleva en zombiekatastrof

I Sundbyberg börjar en väldigt praktisk ABF-kurs nu i februari: Att överleva en zombiekatastrof. Och i mars kommer samma oslagbara kurskoncept även till Malmö!! (Och Uppsala.) "Cirkeln startar under förutsättning att vi får in tillräckligt många deltagare" men de måste de väl få såhär i zombiestaden Malmö?

Även här har vi förstås gott om tips om hur man klarar sig mot zombier:
Max Brooks The Zombie Survival Guide måste numera ses som det främsta av verk inom genren, ett måste i all kurslitteratur för den seriösa zombieutrotaren. Som komplement finns The Zombie Survival Guide Deck, käcka minneskort med ytterligare pedagogiska illustrationer. Brooks skildring av zombiekriget och den efterföljande katastrofen, baserat på ögonvittnesskildringar, heter World War Z.

Två andra kompletterande handböcker är The Zombie Combat Manual, för själva stridssituationerna och The Zombie Handbook, med detaljerade illustrationer i färg.

Vill du se om du har vad som krävs? I Can You Survive the Zombie Apocalypse ges du möjligheten att kämpa mot de odödda i soloäventyrsform. Kan du ta rätt beslut när situationen kräver det?

Andra spel där man kan träna upp sitt strategiska tänkande - simulatorer, typ - är t ex Last Night on Earth, Zombie Survival - the Board Game, All Flesh Must Be Eaten och Zombies!!!

För historiedelen av kursen har vi precis fått in: A Zombie's History of the United States. Från massakern vid Plymouth Rock, via zombieinfesteringen av Lewis & Clark-expeditionen, till CIA:s hemliga krig mot de odöda och NASA:s experiment med att skicka upp zombies till slutförvaring i rymden.

En av tidernas bästa zombiemotståndare är Ash, fantastiskt gestaltad av Bruce Campbell i Evil Dead-filmserien. Låt honom vara din sensei så blir det nog bra.

Rick Grimes har klarat sig länge i det postapokalyptiska USA, tips kring överlevnad och psykologisk förberedelse i den hårda skolan ges i den suveräna serien The Walking Dead. Säsong 1 av tv-serien baserad på den väntar vi in på DVD i mars (USA-import).

Om det sedan råkar vara så att man har blivit smittad så har vi hjälp även där: i form av livsstilsguiderna How to be a Zombie, The Zen of Zombie och Zombies for Zombies. Man kan även lära sig sy Zombie Felties för matchande mjukisar (om inte fingrarna trillat av). Därtill romaner berättade ur zombiens synvinkel, som t ex Breathers, Brains och Warm Bodies. Dessutom kärlekssånger och julvisor.

... Vi kommer att behöva återkomma med en utförligare lista filmer, böcker och spel som skildrar själva zombiepokalypsen. Det finns ungefär lika många som det finns zombier i en normalstor stad full av zombier.

Var redo!

3 kommentarer:

Prinzessin sa...

Zombie flux är icke att förglömman är det kommer till spel.

Andreas Lindahl sa...

Crom, glöm nu inte att nämna de samlade böckerna om mig dvs Conan Barbaren. Innehåller en hel del zombier, skändning av kvinnor på zombie gravar mm.

Chantal sa...

Kursen kommer i Lund också! I mars.