onsdag 23 februari 2011

Reatips!

Bokrean är i full sving! Vi har väldigt många titlar men inte många ex av varje titel - så först till kvarn är det som gäller! Några av våra egna favoriter bland reaböckerna (alla har vi inte fått in i Malmö via Stockholm ännu, men de lär vara på väg):

Richelle Mead: Törst och Fruset blod.
De två första böckerna i Vampire Academy. Serien är även månadens urban fantasy, en längre recension hittar du här.

Scott Lynch: Rött hav under röd himmel.
Uppföljaren till Locke Lamoras lögner bjuder dels på pirater och dels en casinokupp i bästa Oceans 11-anda.

Terry Pratchett: Den sista kontinenten.
I den här Skivvärlds-romanen hamnar den hopplöse trollkarlen Rensvind i en konstig världsdel. Det finns gott om får, många kryp som är giftiga och enorma hoppande pungdjur. Och klippmålningar som är verkliga på ett lite annorlunda sätt ...


Michael Swanwick: The Dragons of Babel.
Fantasyroman som utspelar sig i "postindustrial Faerie" vars huvudstad känns som en märklig version av New York. Fantasi- och händelserik! Mer om den här och här.
Elizabeth Bear: All the Windwracked Stars och By the Mountain Bound.
Fascinerande blandning av sf och fantasy, med inslag av nordisk mytologi, postapokalyps, steampunk, med mera. Som alltid av Bear, gripande karaktärer och riktigt välskrivet. Mer om dem här.Jack McDevitt: Time travelers never die
Shel upptäcker efter sin fars försvinnande att denne har uppfunnit en tidsmaskin. Shel ger sig på att testa manickerna trots faders nerskrivna varning om att inte göra det. Han tar med sig sin vän Dave som följeslagare genom tiderna i sin jakt på fadern.


Yokaj Studio: Kick off 1 & 2
En svenskproducerad manga om spöken, fotboll och en spökjagande hamster. En manga som funkar för alla, även om man inte gillar fotboll.

1 kommentar:

Maria sa...

Mums, Elizabeth Bear. Får se om jag hinner förbi Stockholm medan rean varar. ;)