måndag 11 januari 2010

Vi ser fram emot under 2010 - Filmer

Några av filmerna vi ser fram mot på bio under året! (Liknande post om böcker kommer!)

Daybreakers, 22 jan
Cyberpunkvampyrer! Världen är huvudsakligen befolkad av vampyrer - så ganska snart blir tillgången på mat en viktig fråga.


Till vildingarnas land, 29 jan
Vi anar redan nu att vi kommer att gråta, och/eller få mardrömmar, av Spike Jonzes filmatisering av Maurice Sendaks fantastiska bok.


The Wolfman, 12 feb
Gotisk skräck i viktoriansk miljö med Benicio del Toro som vargmannen och Anthony Hopkins som ... Van Helsing? Nej, han är visst Benicios pappa ...


Alice i Underlandet, 5 mars
Johnny Depp som Hattmakaren, Helena Bonham Carter som den Röda Drottningen, Stephen Fry som Cheshirekatten, Alan Rickman som Kålmasken, Sir Christopher Lee som the Jabberwock - med många fler - i regi av Tim Burton. Nom.

Iron Man 2, 28 april
Robert Downey Jr är tillbaka som Tony Stark. Vi har höga förhoppningar - ettan var ju jättebra och Downey var hur fin som helst som Sherlock Holmes!Robin Hood, 14 maj
Ridley Scott ger sig ut i Sherwoodskogen i sällskap med Russell Crowe och Cate Blanchett. Gladiator goes tights!Inget svenskt datum ännu:
Legion
Paul Bettany som ärkeängeln Mikael skyddar en kvinna som är gravid med ett ödesdigert barn. Skyddar henne från de andra änglarna. Med hjälp av en uzi.


Kick-ass
Superhjältemyten fortsätter dekonstrueras i filmen som bygger på Mark Millars serie om killen som bestämmer sig för att bli maskerad hämnare.


Jonah Hex
Josh Brolin spelar den stenhårde, nästan odödlige bildsköne gunslingern som här har fått övernaturliga vibbar.The Green Hornet
Matiné-tv-serien från 60-talet har fått nytt liv! Och tidsandan verkar finnas kvar - liksom bilen The Black Beauty. Regi: Michael Gondry.

Harry Potter and the Deathly Hallows del 1
Kampen mot Voldemort och Dödsätarna har kommit fram till den sista boken, som blir uppdelad i två filmer.
Shrek 4
De gröna träsktrollen är tillbaka! Den här gången hamnar Shrek i en alternativ verklighet. Fiona ser ganska Xena ut...Rosencrantz and Guildenstern are undead
Vad du kanske inte visste är att Hamlets polare Horatio var vampyr? Och bet Hamlet. Han har överlevt till nutid och skrivit en pjäs som ska locka vampyr-Hamlet till honom för den slutgiltiga uppgörelsen dem emellan.


Några vi inte vet om vi ser fram emot eller inte...
A nightmare on Elm Street
Reboots kan ju bli bra. Och Jackie Earle Haley imponerade ju rejält som Rorschach. Och trailern är riktigt läskig. Så vi får väl se?


Predators
Reboots kan ju bli bra ... Och regissören heter Nimrod, bara en sån sak ...


Tron: Legacy
Inte en reboot, men en uppföljare. Visst minns ni Tron? Jeff Bridges sprang runt på rutnät inne i en dator. Blott 18 år senare är det alltså dags för fortsättningen. Både Bridges och Bruce Boxleitner är med!
Några som bara är väldigt fel:
The A-team remake
Varför? Varför? Och dessutom: varför? Nej nej nej. Bilden är från riktiga A-team.Karate Kid-remake
Verkar vara en mashup av remake och reboot? Utspelar sig i Kina? Utan Pat Morita och utan Ralph Macchio? Utan wax on, wax off? Nej nej nej. Bilden är från riktiga Karate Kid.

Footloose-remake
Jag vet att den inte är någon av våra genrer, men - varför? Varför? Och dessutom: varför? Och utan Kevin Bacon. Nej nej nej. Bilden är från riktiga Footloose.

4 kommentarer:

Martina sa...

The Road då? Dystopi så det bara stänker om det.

Nikst sa...

Inte bara "The Road" de glömde. "Inception" glömde de också, Christopher Nolans nya SF film. Sedan glömde de också "The Lovely Bones", Peter Jacksons nya. "Clash of the Titans" glömde de också och några andra mindre filmer. Im not complaining, Im just sayin =P Men The Road, Inception och The Lovely Bones e faktiskt ganska stora filmer =)

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Jag glömde, eller hoppade över, många fler än så, t ex The book of Eli, Repo men, The last Airbender, Priest, och Red Dawn, och den nya Dune-filmen som dock möjligen bara är ett rykte. Därav den lilla brasklappen "Några" i första meningen... ;)
/Cap'n

Anonym sa...

Det är väl bara att konstatera att man kommer att gå på bio ofta i år!

Bara axplocket får det att vattnas i munnen på mig.