lördag 7 mars 2009

Öppet brev till SF Bio.

Vi vill se fantasy, science fiction, skräck och anime på bio även i Skåne. Vi på SF-bokhandeln Malmö går i god för att det finns väldigt många människor i Skåne som är mycket engagerade i fantasy, science fiction, skräck och anime: nämligen vår stora och ständigt växande kundkrets. Att vi har öppnat en helt ny bokhandel i Malmö som specialiserar sig på dessa genrer - och som gör lysande affärer - bevisar också att alla dessa nördar är beredda att lägga pengar på sina kulturupplevelser.

Vi har redan skrivit om att vi vill se Bläckhjärta. Vi, och många med oss, kommer även att vilja se följande på bio i Skåne i vår och sommar:

Watchmen
Alan Moores klassiska graphic novel-mästerverk som domedagsbådande film.

Dragonball
Spelfilm av den klassiska mangaserien - med James Marsters som Piccolo!

Nausicaa från vindarnas dal
Klassisk animefilm av Hayao Miyazaki, mästaren bakom bl a Spirited away och Min granne Totoro.

Ponyo on the Cliff
Miyazakis allra nyaste film.

X-Men Origins: Wolverine
Bakgrundshistorien om antihjälten Wolverine från klassiska serie-universat Marvel.

Star Trek
En helt ny film som berättar bakgrundshistorien till den klassiska tv-serien: Spock och kapten Kirk som unga!

Coraline
En stop-motion-filmatisering av mästaren Neil Gaimans underbart kusliga barnbok (som ger vuxna mardrömmar). Den vill vi se i 3-D, tack!

Terminator - Salvation
John Connor är tillbaka i ett nytt kapitel om motståndet mot Skynet och robotarna - uppföljare till två moderna klassiker.


Längre fram kommer vi även att vilja se: Pride and Prejudice and Zombies - the movie; Pride and Predator; Tim Burton-filmerna Alice i Underlandet och Dark Shadows (med Johnny Depp som vampyr); The Wolfman; och Till vildingarnas land, förstås.
Men remaken av Rocky Horror Picture Show kan ni hoppa över. Revivea originalet istället, vi lovar att sjunga med!

För oss känns det självklart att filmerna ovan är tillräckligt stora och intressanta för att dyka upp på Filmstaden - men det trodde vi om Bläckhjärta också. Och om ni tycker att de är för "smala" för Filmstaden så får ni gärna visa dem på vår favoritbiograf Spegeln, biostämningens högborg i Malmö.

Om vi ska behöva vänja oss vid att åka till Köpenhamn eller vänta på DVD varje gång vi vill se en bra film så kommer vi ju att, tja, vänja oss vid det.

12 kommentarer:

Urrk sa...

Jag med flera kolleger brukar köra hela den långa vägen ända från Helsingborg till Malmö för att se den här typen av filmer på Royal. Det här är fest för oss. Har sett fram emot Bläckhjärta som nu inte verkar bli till något.

Fia sa...

Tjoho, ni rockar!

Anonym sa...

jag vill gärna se Bläckhjärta, något av Hayao Miyazaki och Coraline på bio, det är väl onödigt att vänta tills de kommer på DVD?

Fia sa...

Vad har ni för öppettider i påsk? Jag får celebert besök av en viss bokbloggerska och tänkte visa SF-bokhandeln, antagligen under skärtorsdagen... dvs om ni har öppet då..?

Tålmannen sa...

Snälla SF, jag vill gärna se de här filmerna i Malmö :)

Pastor Leif Grönvall sa...

Det är skamligt att en affärsverksamhet som SF bio väljer att inte visa en sådan film som Inkheart på sina malmöbiografer, när det är så uppenbart att detta är en film med otroligt många beundrare.

SF bio borde verkligen skämmas, har man utnämnt sig själv till Sveriges bästa biofilms-portal så har man ett ansvar oc det ansvaret försummas när sådana är missar görs.

Jag säger bara, fy skäms och skärp er för he#v#"e

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Fia - på skärtorsdagen har vi öppet som vanligt! Långfredag och Annandag påsk är vi hemma och äter (marsipan-)ägg, Påskafton öppet 10-14.

Anonym sa...

En annan sak som vore intressant att läsa om är filmer som ni önskar att någon skulle göra.

Jag skulle t ex vilja se "Paradise Lost - The Musical". Det borde vara med åtminstone två sångnummer åt Satan, gärna i stil med Rasputins "In the Dark of the Night" från Anastacia (den tecknade filmen, inte sångerskan!), och Adam och Eva kunde ha en sång i stil med "Damn it, Janet" från Rocky Horror Picture Show, och så vidare.
Så: vilka filmer vill ni att någon ska göra?

Anonym sa...

Har ni fått svar från SF på brevet ännu?
Ens något i stil med: "Tack för era åsikter moss inte", "Tack för visat intresse".
/s

Anonym sa...

F-n kaksmulor under tangeterna:
"Tack för era åsikter moss inte" skule vara "Tack för era åsikter men vi bryr oss inte"

Korrläs, stupid
/s

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Vi har hittills fått svaret "Jag har vidarebefordrat ditt mail till de inom SF Bio som kan påverka var filmerna visas." So we're waiting, and waiting...

Uffe sa...

Problemet som gör att filmutbudet på biograferna i skåne likriktas är att SF har mer eller mindre monopol på biografmarknaden. Vad ni verkligen borde göra är att skicka det här brevet till Folkets Bio (som driver Panora) eller Folkets Hus och Parker (som driver Spegeln). Det är aktörer som i mycket större utsträckning än SF lyssnar på biografbesökarna och som har möjlighet att visa smalare film som inte passar in på Filmstaden XXX.