torsdag 19 februari 2009

Var är Aslan när man behöver honom?

Okej, jag har en plan. Vi behöver bara dra ihop ett team experter för att lösa de små praktiska detaljerna.

Så här: Vi bygger ett stort jäkla armborst. Vilket material pilen behöver vara av borde några fysiker eller kemister kunna lista ut - det behöver kunna fästa i brinnande gas. Ska väl inte vara för krångligt. Vi fäster en rejäl, tålig lina i pilen.

Sen riktar vi in det här armborstet - ett gäng astronomer borde kunna räkna fram vart vi ska rikta det, trots alla molnen som skymmer sikten - och skjuter pilen rakt in i solen. Sedan tar vi i och halar och sliter och drar soljäkeln närmare så den smälter bort all den förbannade snön!!! Okej?

Alla som känner sig hugade kan ställa kosan till SF-bokhandeln i Malmö och anmäla intresse. Jag vet att det är svårt att ta sig fram, men det är för en god sak. Jag vill att vi kommer igång med det här senast i eftermiddag, så sätt fart.

Plan B om detta mot förmodan inte skulle funka är att vi går ut med en massa färgburkar i regnbågens alla färger och häller dem över den fula, vita snön så den iallafall inte är så ful och vit. Sedan håller vi oss inne med böcker, filmer och spel, och te och varm choklad, tills det faktiskt blir vår!!!

Bah, humbug.
/Kapten Karin börjar på ritningarna

7 kommentarer:

katafon sa...

Din plan kan alltså summeras med "Burn the land and boil the sea"?

I aim to misbehave.

Unknown sa...

När det ÄNTLIGEN kommer lite snö till den här civilisationens sista utpost, så klagas det?

Mer snö åt folket!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Hörrödu Zigge, på den här skutan säger man emot Kapten på egen risk. Plankan finns på babord sida.

När vi nu har lyckats övertala Kapten att segla söderut med det listiga argumentet att snö inte visar sitt vita tryne här nere, så bestämmer sig världen för att motbevisa oss. Sådant tolereras icke. Jag tycker för egen del att snö är fint på bild. Men där slutar mitt samtycke.
-Nene

Tålmannen sa...

Tålmannen skulle stå i snön iförd endast en T-shirt och shorts en hel natt för att lära sig att inte skaka av köld. Tyvärr var Tålmannen tvungen att avbryta för att inte missa Let's dance.

Nene sa...

Hur går det för Tålmannen egentligen? Hans strävanden verkar hela tiden bli avbrutna. Det kan inte vara lätt att vara Tålmannen när man inte tål distraktioner?

Tålmannen sa...

Tålamod är det första man får lära sig på tålmansakademien. Tålmannen fick nämligen gå om grundkursen 5 gånger.

Anonym sa...

snö är bra att ha om man ska åka skidor eller bygga snö gubbar men om det bara är slaskig smält snö som får en att bli blöt om fötterna får ni hämta solen för att torka upp snön om ni vill