onsdag 11 februari 2009

Gratis är gott

För den som ännu inte stiftat bekantskap med The Prisoner, så finns nu originalversionen ute på nätet att tittas igenom, helt lagligt! Tack Neil Gaiman, för att du berikar vår vardag med ditt generösa länkande.

När vi ändå pratar om Neil Gaiman, så kan vi också passa på att berätta om att Coraline kommer att ha Sverigepremiär på BUFF (Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö som är så fantastiskt bra), den 14:e mars klockan 11.15 (på morgonen alltså). De kommer också att visa mästerverket Nausicaä of the valley of the wind, om en känner sig hugad att se den på bio, vilket jag definitivt är! Dessutom visas Guldkompassen för den som ännu inte sett den (även om boken är bättre såklart, men filmen har Daniel Craig.)

/Number one
Bildens relevans för inlägget står i direkt proportion till Gaimans hunkiness. Oavsett inlägg.
Guldkompassen var det ja. Harkel.

3 kommentarer:

Linnéa sa...

hej
jag undrar om ni vet ifall de ska spela in fortsättningen på guldkompassen, den skarpa eggen

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Vi har hört tråkiga rykten om att det skulle se mörkt ut, dels pga att Guldkompassen inte tjänade "tillräckligt" mycket pengar, dels pga att kristna högern skulle göra allt för att hindra den. Men IMDb menar att den ska komma 2009 (men den är fortfarande pre-production), och producenten Deborah Forte verkar vilja slåss för den, med det inte oävna argumentet att den faktiskt tjänade massor med pengar utanför USA... Så vi håller tummarna.

Linnéa sa...

de tråkiga ryktena har jag också hört men det andra var nytt. att kyrkan inte gillar den är kanske inte så konstigt men jag tror att de tycker ännu mindre om den tredje boken.
jag får göra som ni och fortsätta hålla tummarna för att den kommer ut