fredag 13 februari 2009

Bäst 2008? - Böcker: Skräck

Självklart vann The Graveyard Book den ytterst välförtjänta titeln Bästa fantasybok 2008. Vi gissar att de som inte röstade på den inte har läst den än...

Veckans omröstning ska utse:

Bästa skräckbok 2008

John Ajvide Lindqvist: Människohamn.
Krypande kuslig stämning om mörkret som hotar på - och inte minst runt - den lilla skärgårdsön Domarö. Både paranoia, äckelskräck och Lovecraft-vibbar när Lindqvist är tillbaka i högform.

Stephen King: Duma Key.
Efter en olycka har Edgar inte bara blivit en kusligt begåvad tecknare, han upptäcker att han även kan förutsäga framtiden. Men det är, som vi vet när det gäller en roman av Stephen King, inga gåvor man får gratis.
Stephenie Meyer: Breaking dawn.
I sista delen i Twilight-sagan får vi veta hur det går i den omöjliga kärleken mellan Bella och vampyren Edward.
Charlaine Harris: From dead to worse.
Olyckor drabbar Sookie Stackhouse, telepaten som blandas in i vampyr-, varulv- och fairy-affärer i Louisiana. Den här gången räcker det inte med orkaner och explosioner, hennes tigerskiftande pojkvän är dessutom borta.

Laurell K. Hamilton: Blood noir.
Vampyrjägaren Anita Blake gör sin varulvsälskare en tjänst och dras in i en uråldrig vampyrdrottnings spel för att ta vampyrtronen.


Richelle Mead: Succubus dreams.
Georgina Kincaid, succubus, kämpar mot yttre ondska, inre demoner och omöjligheten i sitt förhållande till Seth.Kelley Armstrong: Personal demon.
Hope Adams, Bollywoodprinsessa och halvdemon som kan se in i det förflutna, infiltrerar en grupp ungdomar med övernaturliga föräldrar som ställer till kaos i Miami.

2 kommentarer:

Fia sa...

Jag trodde Breaking Dawn betraktades som en vanlig fantasy-ungdomsroman och inte skräck, fast det kanske kan vara både och? Visserligen har den ju vampyrer men det är ju ingen riktig skräckstämning för det. Om det vore det hade jag aldrig vågat läsa den då jag är lättskrämd som en hare... =)

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Vi gjorde det helt enkelt lätt för oss vad gäller Bäst 2008-klassificeringarna: vi utgick från vilken hylla böckerna står på i butiken... Kort sagt skyller vi på klassifikatörerna i Stockholm ;)