torsdag 13 november 2008

Vart vill du åka på vintersemester? #1

Vi vill inte chocka någon, men vi blev rätt chockade själva när vi insåg: det är mitten av november!! Det blir mörkare, och snart börjar det säkert bli kallare också, fy. Så det är inte utan att man börjar längta bort... Vår nya poll:

Vart vill du åka på vintersemester?
Del 1: Fantasy

Faerie.
Det är förstås väldigt vackert (så länge glamouren håller) och fullt av spännande överraskningar och, eh, lekar. Kan förstås också vara fullständigt livsfarligt.


Discworld.
Skivvärlden som vilar på fyra elefanter som står på den enorma sköldpaddan A'Tuin drivs huvudsakligen av magi, och följer inte fysikens lagar utan berättelsernas.


Middle-earth.
Hobbitar, alver, orcher, drakar, enter, trollkarlar, jättespindlar och en väldig massa gående väntar turisten i Midgård.
Narnia.
Med tanke på omröstningens rubrik så tänker vi oss Narnia efter det att den Vita häxan besegrats... Även här bjuds på gott om äventyr, dock med en viss risk för moralkakor.


Mumindalen.
Det finns faror även här - Mårran, parkvakten, och kometer och stormar och så - men framför allt finns det utfärder och saft och skatter och äventyr och sagor och visor.


Wonderland.
We're all mad here! Det bjuds på te och spelas krocket och är så gemytligt så... Off with their heads! Åh, ursäkta, jag vet inte vad som flög i mig.Fantásien.
Vem vill inte ha en egen lyckodrake? Och kom ihåg att fantisera och berätta massor av sagor, så inte Ingentinget kommer tillbaka!
Del 2 nästa vecka bjuder på semesteralternativ i rymden.

/Karin sätter den gröna slokhatten på huvudet, plockar upp munspelet ur fickan och stoppar pipan med hallonblad.

8 kommentarer:

Snöfrid sa...

Svårt. Mumindalen är en barnfavorit. Men eftersom jag fortfarande minns mardrömmarna Mårra gav mig så hämtar jag svärdet och beger mig till Middle-earth!

Nene sa...

Discworld nästa! Jag kan redan känna av fram-smällan* så jag vet att jag kommer att ha roligt!

(*vinet som ger baksmälla före man druckit det...)

Tomb sa...

Faeri fick min röst. För att dit kan jag gå enkelt. :)

Maria sa...

Tja, moralkakorna stör mig inte, så Caspian får sällskap på skeppet Gryningen! Dessutom har jag alltid velat klappa ett lejon... ;)

Anonym sa...

Middle-earth självklart! jag har alltid velat bo i Fylke, hälsa på alverna och dvärgarna och har jag tur kanske jag får träffa en Ent...

Anonym sa...

Postmodernism äger.

Jag inmutar följaktligen en lagom sunkigt tomt bredvid Ankh på Discworld.

Har förstått att man gräver en tunnelbana i staden nu så livet kan ju bara bli bättre.

/Krämer

Johan sa...

Discworld är nog tryggare för Turister än Middle-earth. Eller?

Gunnar sa...

Kan tänka mig en två veckors rundtur i Discworld. Det finns mycket att se, enda jag oroar mig för är att Nanny Ogg skulle stöta på mig...